Поєднання італійської та грузинської кухні: незвичайний рецепт піци-хачапурі
Щоб приготувати таку страву, вам треба на корж хачапурі викласти базовий набір начинки для піци

Рецепт незвичної піци-хачапурі / Фото: Рexels
Зазвичай італійську та грузинську кухню не поєднують, а дарма, оскільки з такого експерименту виходить дійсно смачні страва. Тому пропонуємо вам приготувати незвичайну піцу-хачапурі.
Щоб приготувати піцу-хачапурі, вам треба на корж хачапурі викласти базовий набір начинки для піци — ковбасу, помідори і сир. Крім того, ви можете додавати оливки, червоний перець, кукурудзу, гриби, або будь-які інші улюблені продукти.
Піца-хачапурі: інгредієнти
- Борошно пшеничне – 250 г
- Вода – 125 мл
- Дріжджі сухі – 6 г
- Олія соняшникова – 20 мл
- Сир сулугуні – 200 г
- Яйця – 1 шт.
- Цукор – 10 г
- Сіль – за смаком
Для начинки
- Кетчуп – 20 г
- Томати – 1 шт.
- Ковбаса – 100 г
- Сир твердий – 100 г
- Зелень – за смаком
Спосіб приготування піци-хачапурі:
- У теплій воді змішайте дріжджі, цукор та сіль. Поступово додавайте просіяне борошно замішуючи тісто. Наприкінці влийте олію і домішайте тісто, щоб не липло до рук.
- Накрийте тісно рушником і залиште відпочивати у теплому місці на 40 хвилин.
- Сир сулугуні натріть на грубій тертці, додайте яйце і перемішайте. Ковбасу і помідор наріжте тонкими кружальцями.
- Готове тісто розкачайте в коло, у центр покладіть суміш із сулугуні, краї тіста з’єднайте і защипніть.
- Деко застеліть пергаментом, змастіть олією, викладіть тісто швом донизу і притискайте долонею, щоб сформувався плаский корж. У центрі зробіть отвір для виходу пари.
- Змастіть верх тіста кетчупом, викладіть кружальця ковбаси і помідора, посоліть, поперчіть і посипте тертим твердим сиром і зеленню.
- Випікайте 30-35 хвилин при температурі 180 °C до рум’яної скоринки.
Піца-хачапурі готова! Смачного!
Якщо вам набридла класична піца, тоді рецепт картопляної піци на сковороді саме для вас.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!