Східна закуска бабагануш з баклажанів: рецепт від відомого англійського шеф-кухаря
Ця популярна страва стане чудовим доповненням до посиденьок з друзями чи ріднею

Рецепт популярної закуски близькосхідної кухні/Фото: pexels
Бабагануш – популярна страва близькосхідної кухні, закуска, що складається з пюреподібних готових баклажанів, змішаних з приправами (наприклад, з кунжутною пастою, оливковою олією, лимонним соком).
Ми підготували для вас рецепт від відомого англійського шеф-кухаря Джеймі Олівера. Спробуйте повторити вишукану страву у себе на кухні.
Інгредієнти
- часник, зубчики - 2 шт.
- тахіні - 1 ст. л.
- кмин мелений - 1 ч. л.
- лимон - 2 шт.
- оливкова олія - 4 ст. л.
- баклажан - 3 шт.
- приправа чилі - за бажанням
Спосіб приготування
- Розігрійте духовку до 180 °C. Застеліть деко пергаментом.
- Помийте та розріжте навпіл баклажани. Надріжте навхрест м'якоть та збризніть оливковою олією. Викладіть баклажани на деко м'якоттю вгору.
- Запікайте овочі приблизно 45 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
- Витягніть баклажани із духовки та дайте їм охолонути.
- Очистіть та подрібніть часник. Розріжте навпіл лимони та вичавіть сік в окрему чашку.
- Очистіть баклажани від шкірки.
- У блендері збийте часник, кунжутну пасту тахіні, кмин, оливкову олію ( 2 ст. л.), сік лимонів та м'якоть баклажанів. За бажанням додайте приправу чилі. Ретельно все перемішайте.
- Готовий бабагануш можна подавати до столу разом з грінками. Смачного!
Раніше ми писали, як приготувати оладки з цибулі-порею. Ви витратите всього 30 хвилин.
Джерело:
shuba.life
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ