RU UA
1

Східна закуска бабагануш з баклажанів: рецепт від відомого англійського шеф-кухаря

Рецепти 11:00 - 05 листопада 2022

Ця популярна страва стане чудовим доповненням до посиденьок з друзями чи ріднею

Східна закуска бабагануш з баклажанів: рецепт від відомого англійського шеф-кухаря

Рецепт популярної закуски близькосхідної кухні/Фото: pexels

Бабагануш – популярна страва близькосхідної кухні, закуска, що складається з пюреподібних готових баклажанів, змішаних з приправами (наприклад, з кунжутною пастою, оливковою олією, лимонним соком). 

Ми підготували для вас рецепт від відомого англійського шеф-кухаря Джеймі Олівера. Спробуйте повторити вишукану страву у себе на кухні. 

Інгредієнти

  • часник, зубчики - 2 шт.
  • тахіні - 1 ст. л.
  • кмин мелений - 1 ч. л.
  • лимон - 2 шт.
  • оливкова олія - 4 ст. л.
  • баклажан - 3 шт.
  • приправа чилі - за бажанням

Спосіб приготування

  1. Розігрійте духовку до 180 °C. Застеліть деко пергаментом.
  2. Помийте та розріжте навпіл баклажани. Надріжте навхрест м'якоть та збризніть оливковою олією. Викладіть баклажани на деко м'якоттю вгору.
  3. Запікайте овочі приблизно 45 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
  4. Витягніть баклажани із духовки та дайте їм охолонути.
  5. Очистіть та подрібніть часник. Розріжте навпіл лимони та вичавіть сік в окрему чашку.
  6. Очистіть баклажани від шкірки.
  7. У блендері збийте часник, кунжутну пасту тахіні, кмин, оливкову олію ( 2 ст. л.), сік лимонів та м'якоть баклажанів. За бажанням додайте приправу чилі. Ретельно все перемішайте.
  8. Готовий бабагануш можна подавати до столу разом з грінками. Смачного!

Раніше ми писали, як приготувати оладки з цибулі-порею. Ви витратите всього 30 хвилин. 

Джерело: shuba.life

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин