Пухкі, ароматні та менш калорійні: готуємо запечені пончики з варенням
Пропонуємо рецепт запечених пончиків, які на смак нічим не відрізняються від смажених, але містять менше жиру

Рецепт пончиків у духовці/Фото: unsplash
Ці пончики стануть чудовою альтернативою для людей, які люблять солодке, але стежать за своєю фігурою. Готувати десерт потрібно у духовці, тому випічка вийде пишною, ароматною та з меншою кількістю олії.
Тісто має легку і повітряну консистенцію, а для начинки можна обрати як варення, так і солоне наповнення. Дізнайтеся, як приготувати смачні пончики у духовці.
Пончики з варенням: інгредієнти
- борошно пшеничне - 500 г
- молоко - 200 мл
- дріжджі сухі - 5 г
- цукор - 100 г
- цукор ванільний - 10 г
- варення - 200 г
- пудра цукрова - 20 г
- олія соняшникова - 50 мл
Спосіб приготування
- У тепле молоко додайте дріжджі, 1 ст. л. цукру, ретельно перемішайте і дайте відпочити 10-15 хвилин.
- У просіяне борошно покладіть дріжджову опару, яйця, олію, решту цукру, ванільний цукор і замісіть м'яке тісто. Накрийте рушником і залиште на 1 годину.
- Для начинки можна використовувати будь-яке варення без кісточок.
- Розкачайте тісто на робочій поверхні, посипаній борошном, товщиною 1,5-2 см. Склянкою виріжте кружальця, на половину з них покладіть по ложці варення. Накрийте кружальцями без варення, краї добре защипніть.
- Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього пончики на відстані 2 см один від одного. Залиште на 20 хвилин, щоб піднялись.
- Випікайте у розігрітій до 180°C духовці 25-30 хвилин. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.
Раніше ми писали, як приготувати ніжний кремовий торт "Білий янгол". Цей розкішний десерт стане окрасою будь-якого святкового столу.
Джерело:
МЕТА
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ