RU UA
1

Пухкі, ароматні та менш калорійні: готуємо запечені пончики з варенням

Рецепти 09:00 - 05 листопада 2022

Пропонуємо рецепт запечених пончиків, які на смак нічим не відрізняються від смажених, але містять менше жиру

Пухкі, ароматні та менш калорійні: готуємо запечені пончики з варенням

Рецепт пончиків у духовці/Фото: unsplash

Ці пончики стануть чудовою альтернативою для людей, які люблять солодке, але стежать за своєю фігурою. Готувати десерт потрібно у духовці, тому випічка вийде пишною, ароматною та з меншою кількістю олії. 

Тісто має легку і повітряну консистенцію, а для начинки можна обрати як варення, так і солоне наповнення. Дізнайтеся, як приготувати смачні пончики у духовці. 

Пончики з варенням: інгредієнти

  • борошно пшеничне - 500 г
  • молоко - 200 мл
  • дріжджі сухі - 5 г
  • цукор - 100 г
  • цукор ванільний - 10 г
  • варення - 200 г
  • пудра цукрова - 20 г
  • олія соняшникова - 50 мл

Спосіб приготування

  1. У тепле молоко додайте дріжджі, 1 ст. л. цукру, ретельно перемішайте і дайте відпочити 10-15 хвилин.
  2. У просіяне борошно покладіть дріжджову опару, яйця, олію, решту цукру, ванільний цукор і замісіть м'яке тісто. Накрийте рушником і залиште на 1 годину.
  3. Для начинки можна використовувати будь-яке варення без кісточок.
  4. Розкачайте тісто на робочій поверхні, посипаній борошном, товщиною 1,5-2 см. Склянкою виріжте кружальця, на половину з них покладіть по ложці варення. Накрийте кружальцями без варення, краї добре защипніть.
  5. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього пончики на відстані 2 см один від одного. Залиште на 20 хвилин, щоб піднялись.
  6. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці 25-30 хвилин. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.

Раніше ми писали, як приготувати ніжний кремовий торт "Білий янгол". Цей розкішний десерт стане окрасою будь-якого святкового столу. 

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин