Швидко і яскраво: рецепт фаршированого перцю по-італійські
Головна їх відмінність від наших в тому, що в Україні фарширують весь перець, а італійці — половинки з додаванням сиру

Рецепт фаршированого перцю по-італійські / Фото: Freepik
Ми з вами звикли до наших улюблених та ситних фаршированих перців. А чи знали ви, що його також роблять і в Італії? Головна відмінність в тому, що в Україні фарширують весь перець, зрізуючи з нього лише "кришечку", а в Італії — розрізаючи перчик навпіл.
Ця страва нескладна і до того ж, як відомо, італійці люблять готувати "швидко і яскраво".
Фарширований перець по-італійські: інгредієнти
- Перець солодкий — 3 шт
- Яловичий фарш — 250 г
- Яйця — 2 шт
- Часник — 3 зубчики
- Петрушка — 10 г
- Сало сиров'ялене — 30 г
- Шпинат — 30 г
- Моцарела — 250 г
- Пармезан тертий — 7 г
- Панірувальні сухарі — 30 г
- Вода — 100 г
- Оливкова олія — 10 мл
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування італійського фаршированого перцю:
- Перець очистіть і розріжте навпіл, щоб утворилися два "човники".
- Сало наріжте кубиками. Часник почавіть бічною стороною ножа. Петрушку й шпинат подрібніть. Все перемішайте у мисці.
- Додайте фарш, пармезан, панірувальні сухарі, яйця, воду, оливкову олію, сіль. Перемішайте до однорідної консистенції.
- Моцарелу наріжте скибочками.
- Форму для випікання змастіть оливковою олією, у перець покладіть начинку, зверху викладіть м’який сир, петрушку із цибулею та панірувальні сухарі.
- Розігрійте духовку до температури 180 градусів та відправте запікатися на 30-35 хвилин.
Страва готова! Смачного!
Раніше ми розповідали, що баклажанна ікра стане чудовим доповненням до основної страви, а також її можна використовувати як намазку на хліб. Пропонуємо два рецепти цієї універсальної закуски на зиму, яка сподобається усій сім'ї.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!