RU UA
1

Рецепт старовинної української кухні: готуємо салат "Таратута"

Рецепти 09:55 - 20 листопада 2022

Цей салат готується з простих інгредієнтів, які є у кожному будинку

Рецепт салату Таратута/Фото: скріншот

Рецепт салату Таратута/Фото: скріншот

Пропонуємо познайомитися з традиційною українською кухнею та приготувати страву, яку за старих часів готували наші предки. Ділимося рецептом салату Таратута.

Попри свою незвичайну назву, салат Таратута дуже простий і швидкий у приготуванні, адже в його основі два головні інгредієнти: буряк та квашені огірки. Салат готується без майонезу та є досить корисним. За старих часів цю страву готували жителі Житомирщини.

Рецепт салату Таратута: основні інгредієнти

  • буряк — 3 шт;
  • квашені огірки — 2 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • сіль, перець — за смаком;
  • олія — для заправки.

Спосіб приготування салату Таратута:

  1. Запечені або варені буряки наріжте кубиками.
  2. Наріжте кубиками квашені огірки, а цибулю — півкільцями.
  3. Змішайте всі інгредієнти, додайте сіль, перець та олію.

Якщо ви не хочете, щоб буряк не пофарбував решту інгредієнтів, змішайте його на самому початку приготування з олією.

Раніше ми розповідали, що можна приготувати із "вчорашнього" пюре. Зберігайте собі цей рецепт, адже багато в кого пюре залишається на наступний день, а розігріте воно уже зовсім не смачне. 

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин