ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Просто в сковороду – і смак стає "вау": що додати в тушковану капусту наприкінці

Рецепти 21:58 - 20 червня 2025

Капуста як у бабусі

Просто в сковороду – і смак стає "вау": що додати в тушковану капусту наприкінці

Просто в сковороду – і смак стає "вау": що додати в тушковану капусту наприкінці / Фото: Уніан Рецепти

Швидко, смачно й на один раз посуд – ось ідеальна формула вечері. Але є маленький секрет: 4 ложки перед фінішем зроблять звичайну тушковану капусту з сосисками та картоплею настільки смачною, що ви самі здивуєтесь.

Деталі

Інгредієнти:

  • 400 г білокачанної капусти
  • 5 сосисок
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 морква
  • 3-4 середні картоплини
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – для подачі

Секретні 4 ложки (додаємо за 5 хв до кінця):

  • 1 ч. л. томатної пасти
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. оцту (9%)
  • 1 ч. л. вершкового масла

Покрокове приготування:

  1. Сосиски нарізаємо кільцями, знімаючи попередньо плівку. Обсмажуємо їх на олії до рум’яності, відкладаємо на тарілку.
  2. У цю ж сковорідку додаємо картоплю, нарізану як вам зручно (кубики, смужки, півкільця). Смажимо 5 хвилин на середньому вогні.
  3. Додаємо нашатковану цибулю та терту моркву, перемішуємо й тушкуємо ще 5-10 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
  4. Шаткуємо капусту, додаємо її до овочів. Вливаємо 1 склянку води, накриваємо кришкою і тушкуємо 7 хвилин, поки капуста не стане м’якою.
  5. Додаємо сосиски назад у сковорідку, перемішуємо. Солимо, перчимо, кидаємо дрібно нарізаний часник, залишаємо страву ще на 5-7 хвилин.
  6. За 5 хвилин до кінця готування додаємо чотири секретні ложки: томатну пасту, цукор, оцет і вершкове масло. Добре перемішуємо. Саме ця комбінація додає глибини, балансує кислоту, надає солодку нотку і робить текстуру капусти ідеальною.
  7. Посипаємо подрібненою зеленню перед подачею. Готово!

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин