ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Літній гриль на пательні: кабачки з йогуртовим соусом, які хочеться їсти щодня

Рецепти 17:17 - 06 липня 2025

Рецепт для відпочинку на природі

Літній гриль на пательні: кабачки з йогуртовим соусом, які хочеться їсти щодня

Літній гриль на пательні: кабачки з йогуртовим соусом, які хочеться їсти щодня / Фото: mydskursy

У розпал літа немає нічого кращого за легку й ароматну страву з овочів. Сьогодні ділимося простим, але неймовірно смачним рецептом – кабачки-гриль на пательні з ніжним йогуртовим соусом. Ідеально для легкого обіду чи гарніру до м’яса.

Інгредієнти:

Для кабачків:

  • Кабачки – 2 шт. (середнього розміру)
  • Оливкова олія – 2 ст. ложки
  • Сіль, перець – за смаком
  • Сушений часник або гранульований – ½ ч. ложки
  • Свіжий чебрець або базилік (за бажанням)

Для соусу:

  • Натуральний йогурт (без добавок) – 150 мл
  • Часник – 1 зубчик (подрібнений)
  • Лимонний сік – 1 ч. ложка
  • Оливкова олія – 1 ч. ложка
  • Сіль – щіпка
  • Кріп або м’ята – 1 ст. ложка (дрібно нарізані)

Покрокове приготування:

1. Підготуйте кабачки.
Наріжте кабачки уздовж на тонкі смужки або кружальця (товщиною 0,5 см). Посоліть і залиште на 10 хв, щоб пустили сік. Потім промокніть паперовим рушником.

2. Обсмажте на пательні.
Розігрійте пательню-гриль (або звичайну з антипригарним покриттям). Змастіть кабачки оливковою олією, посипте спеціями. Обсмажуйте по 2–3 хв з кожного боку до золотистих смужок.

3. Приготуйте соус.
У мисці змішайте йогурт, часник, лимонний сік, олію, сіль та зелень. Добре перемішайте.

4. Подача.
Викладіть теплі кабачки на тарілку, полийте йогуртовим соусом або подайте окремо. Прикрасьте свіжими травами.

Смачного! Цей рецепт настільки легкий і смачний, що ви захочете готувати його знову й знову.

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин