"Паско-місу": рецепт тирамісу з черствих пасок
Дайте друге життя великодній випічці

Рецепт тірамісу з черствих пасок/Фото: istockphoto
Якщо не знаєте куди подіти зачерствілі пасочки, то цей рецепт саме для вас. Дайте їм друге життя в улюбленому десерті – тирамісу.
Інгредієнти:
- 1 суха паска;
- 70 г курячих жовтків;
- 70 г цукру;
- 150 г завареної кави;
- 50 г лікеру (Бейліс) можна без;
- 250 г жирних вершків (30-35%);
- 250 г сиру маскарпоне;
- какао.
Спершу візьміть глибоку миску, змішайте жовтки з цукром та збивайте вінчиком на водяній бані до однорідної та світлої консистенції. Ідеальна температура – близько 70°C.
Поки маса з яєць буде вистигати, збийте міксером вершки. У результаті має вийти густа піна.
Далі змішайте яйця та цукор зі збитими вершками та сиром маскарпоне до однорідної маси.
Заваріть 150 г кави та змішайте з 50 г лікеру. Останній інгредієнт можна не додавати.
Наступний крок — наріжте паску та занурте шматочки у каву.
Ну і на останок викладіть великодню випічку у форму, змастіть кремом і щедро притрусіть какао.
Прожене всі недуги: рецепт швидкого томатного супу з часником.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!