ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

"Паско-місу": рецепт тирамісу з черствих пасок

Рецепти 18:30 - 27 квітня 2025

Дайте друге життя великодній випічці

Засмакує по-новому: рецепт тірамісу з черствих пасок

Рецепт тірамісу з черствих пасок/Фото: istockphoto

Якщо не знаєте куди подіти зачерствілі пасочки, то цей рецепт саме для вас. Дайте їм друге життя в улюбленому десерті – тирамісу.

Інгредієнти:

  • 1 суха паска;
  • 70 г курячих жовтків;
  • 70 г цукру;
  • 150 г завареної кави;
  • 50 г лікеру (Бейліс) можна без;
  • 250 г жирних вершків (30-35%);
  • 250 г сиру маскарпоне;
  • какао.

Спершу візьміть глибоку миску, змішайте жовтки з цукром та збивайте вінчиком на водяній бані до однорідної та світлої консистенції. Ідеальна температура – близько 70°C.

Поки маса з яєць буде вистигати, збийте міксером вершки. У результаті має вийти густа піна.

Далі змішайте яйця та цукор зі збитими вершками та сиром маскарпоне до однорідної маси.

Заваріть 150 г кави та змішайте з 50 г лікеру. Останній інгредієнт можна не додавати.

Наступний крок — наріжте паску та занурте шматочки у каву.

Ну і на останок викладіть великодню випічку у форму, змастіть кремом і щедро притрусіть какао.

Прожене всі недуги: рецепт швидкого томатного супу з часником.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин