ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Такого ви ще не куштували: готуємо традиційний поліський дерун

Рецепти 16:30 - 15 березня 2025

Здивуйте рідних незвичною подачею

Традиційний поліський дерун

Традиційний поліський дерун

Такий варіант дерунів знають не всі, а тому ця страва, може стати неймовірно приємним сюрпризом, для тих хто спробує її вперше. Фудблогер Алекс Міль поділився традиційним рецептом для Полісся.

Інгредієнти:

  • 700 г картоплі
  • 100 г цибулі
  • 2 ст.л борошна
  • 2 яйця
  • сіль, перець
  • 50 г олії для смаження

для начинки:

  • 100 г цибулі
  • 150 г вершків
  • 400 г грибів(у мене шампіньйони)
  • сіль, перець
  • 120 г твердого сиру
  • 15 г олії для смаження

Приготування:

  • першу приготуйте начинку. На олії обсмажте пару хвилин гриби, і приберіть зі сковорідки.
  • на олії обсмажуємо цибулю, 5-6 хв Додаємо гриби, солимо, перчимо, вливаємо вершки, і перемішуючи смажте 10 хв на малому вогні
  • натріть на найтоншій тертці картоплю. Щоб картопля не чорніла, чергуйте натирання картоплі з цибулею. Рідину з картоплі видавіть руками
  • додайте яйця, борошно, сіль та перець, і вимішайте.
  • влийте олію, та викладіть ложкою дерун, один великий, на всю поверхню дна. Смажимо на середньому вогні, до золотистості, і тоді перевертаємо.
  • готовий дерун викладаємо на деко, викладаємо шар начинки з грибів, присипаємо тертим сиром, і так викладаємо кілька шарів
  • готуємо в духовці ще 5-8 хв, до моменту поки не розплавиться сир, дістаємо і готово до подачі

Раніше ми писали, як приготувати швидкий м’ясний салат по-корейськи.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин