Такого ви ще не куштували: готуємо традиційний поліський дерун
Здивуйте рідних незвичною подачею

Традиційний поліський дерун
Такий варіант дерунів знають не всі, а тому ця страва, може стати неймовірно приємним сюрпризом, для тих хто спробує її вперше. Фудблогер Алекс Міль поділився традиційним рецептом для Полісся.
Інгредієнти:
- 700 г картоплі
- 100 г цибулі
- 2 ст.л борошна
- 2 яйця
- сіль, перець
- 50 г олії для смаження
для начинки:
- 100 г цибулі
- 150 г вершків
- 400 г грибів(у мене шампіньйони)
- сіль, перець
- 120 г твердого сиру
- 15 г олії для смаження
Приготування:
- першу приготуйте начинку. На олії обсмажте пару хвилин гриби, і приберіть зі сковорідки.
- на олії обсмажуємо цибулю, 5-6 хв Додаємо гриби, солимо, перчимо, вливаємо вершки, і перемішуючи смажте 10 хв на малому вогні
- натріть на найтоншій тертці картоплю. Щоб картопля не чорніла, чергуйте натирання картоплі з цибулею. Рідину з картоплі видавіть руками
- додайте яйця, борошно, сіль та перець, і вимішайте.
- влийте олію, та викладіть ложкою дерун, один великий, на всю поверхню дна. Смажимо на середньому вогні, до золотистості, і тоді перевертаємо.
- готовий дерун викладаємо на деко, викладаємо шар начинки з грибів, присипаємо тертим сиром, і так викладаємо кілька шарів
- готуємо в духовці ще 5-8 хв, до моменту поки не розплавиться сир, дістаємо і готово до подачі
Раніше ми писали, як приготувати швидкий м’ясний салат по-корейськи.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні