Смачно, ситно, ароматно: готуємо пісні зрази з капустою

Рецепти 12:05 - 29 березня 2021

Для приготування страви потрібна мінімальна кількість найпростіших продуктів

Автор: Кристина Майорова
Смачно, ситно, ароматно: готуємо пісні зрази з капустою

Фото: скріншот з відео

Картопляні зрази з капустою - це завжди смачно і ситно. Сьогодні ми пропонуємо варіант такого блюда без використання яєць і молочних продуктів, тому такі зрази стануть ідеальним доповненням пісного столу.

Для приготування знадобляться найпростіші продукти: 500 гр картоплі, 3 столові ложки борошна, 3 цибулини, 1 морква, 400 гр білокачанної капусти, сіль, олія для смаження.

Приступаємо до приготування: для початку необхідно помити і почистити картоплю, розрізати на 4 частини і зварити (солити потрібно в кінці варіння). Поки вариться картопля, готуємо начинку. Дрібно шаткуємо капусту, ріжемо кубиками ріпчасту цибулю і натираємо моркву на дрібній тертці. Спочатку відправляємо на сковорідку з олією цибулю і моркву, злегка обсмажуємо, потім всипаємо капусту, перемішуємо і тушкуємо під кришкою хвилин 30, періодично перемішуючи (при необхідності додаємо ще олії).

З картоплі зливаємо воду і за допомогою толкушки розминаємо її, перетворюючи в пюре. Потім всипаємо борошно і замішуємо картопляне тісто. Далі потрібно відокремити невелику частину картопляного тіста і сформувати корж. Викласти його на поверхню, рясно присипану борошном. У центр викласти начинку і сформувати зразу. Коли всі заготовки будуть готові, необхідно нагріти сковороду і влити в нею олію. Коли вона добре розігріється, викладаємо зрази. Обсмажуємо з двох боків до рум'яної скоринки, після чого викладаємо на паперову серветку, щоб зійшла зайва олія. Готово!

Смачного!

Раніше ми розповіли, як приготувати пісний борщ.

Джерело: Аймкук

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів