Рецепт 100-річної давнини: як приготувати буряковий квас, що дуже цінувався українцями

Рецепти 11:22 - 24 листопада 2022

З таким квасом люди готували борщ ще 100 років тому

Рецепт 100-річної давнини: як приготувати буряковий квас, що дуже цінувався українцями

Рецепт бурякового квасу, за яким 100 років тому українці готували борщ/Фото: скріншот з відео

Буряковий квас дуже цінувався українцями багато років тому. Його додавали в борщ, суп або ж просто смакували. Зараз рідко використовують буряковий квас. Як вид заправки до борщу його витіснили томатні пасти та соуси.

Буряковий квас сприяє нормалізації тиску. Експерти також радять пити його при схудненні. 

Як приготувати буряковий квас

  1. Очистьте буряки та розріжте їх начетверо. Якщо вони великі, то краще пластинами.
  2. Викладіть шматочки у дволітрову банку. На дно покладіть декілька коренеплодів за бажанням. Зверху можна покласти скибку житнього хліба.
  3. Залийте водою та залишіть у теплому місці без світла.
  4. Накрийте банку марлею, щоб туди не потрапляв пил.
  5. Через 4 дні накрийте буряковий квас кришкою та поставте у прохолодне місце. Там унікальний напій може зберігатися протягом кількох місяців.

Раніше ми писали рецепт гуцульського борщу з квашеного буряка.

Джерело: Наші БЕСАГИ

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1