RU UA
1

Традиційна італійська закуска: рецепт в'ялених помідорів у мікрохвильовій печі

Рецепти 15:20 - 27 листопада 2022

Розповідаємо, як в'ялити помідори в домашніх умовах

Як приготувати в'ялені помідори/Фото: скріншот

Як приготувати в'ялені помідори/Фото: скріншот

В'ялені помідори дуже люблять в Італії, їх використовують для приготування багатьох страв або їдять із брускеттами та сиром. Також це простий спосіб зберігання томатів зі збереженням їх корисних речовин.

В'ялені томати стануть родзинкою звичайних страв, їх можна застосовувати у приготуванні борщу, паштету, соусів, салатів, поєднувати з рибою чи м'ясом.

В'ялити помідори можна під італійським сонцем у спекотну погоду, а можна це зробити в Україні на своїй кухні за допомогою мікрохвильової печі. Саме другим способом приготування в'ялених помідорів ми поділимося.

Рецепт в'ялених помідорів у мікрохвильовій печі: інгредієнти

  • помідори — 1 кг;
  • часник — 0,5 ч. л;
  • оливкова олія — 150-200 мл;
  • італійські трави — 2 ч. л;
  • сіль — за смаком.

Помідори вибирайте дрібні, щільні та м'ясисті, з невеликим вмістом соку. Найкраще підходять сорти чері та "сливка". Приправи підбирайте на свій смак. Для в'ялених помідорів добре підійдуть суміш перців, орегано, базилік, чебрець і прованські трави.

Спосіб приготування в'ялених помідорів у мікрохвильовій печі:

  1. Вимити помідори, обсушити, розрізати навпіл чи четвертинки й видалити чайною ложкою насіння з надлишками соку.
  2. Підготовлені помідори викласти розрізом на блюдо з бортиками, збризкати оливковою олією, посипати італійськими травами й поставити в мікрохвильову піч на 4-5 хвилин, включивши її на повну потужність.
  3. Після цього злити сік, що утворився, помідори остудити, злегка присолити й поставити в мікрохвильову піч знову на 4-5 хвилин, після чого знову остудити й при необхідності поставити в мікрохвильову піч ще раз.
  4. Готові помідори вкласти шарами в банку, що щільно закривається, перекладаючи нарізаним тонкими скибочками часником, залити оливковою олією, закоркувати, помістити в холодильник і витримати 12 годин.

Традиційна українська смаженина з капустою по-мисливськи надзвичайно легко готується, але це ніяк не применшує її насиченого смаку та апетитного аромату. Ділимось рецептом страви, яка стане незамінною на столі восени та взимку.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин