Ідеально для перекусу: рецепт мюнхенського картопляного салату
Картопляні салати у Німеччині є надзвичайно популярною закускою і це не просто так

Поживно і дуже смачно: рецепт німецького салату з картоплею/Фото: Christine Isakzhanova/Unsplash
Салати з картоплею не надто популярні серед українців. Якщо спробувати перелічити салати з картоплею, які їдять українці, то окрім Олів'є майже нічого не спадає на думку. Проте в Німеччині картопляні салати є однією з найпопулярніших закусок. Ділимось рецептом мюнхенського салату з картоплею, спробувавши який, ви зрозумієте, що німці розбираються у хороших закусках.
Інгредієнти
- картопля — 300 г;
- бекон, або шинка — 100 г;
- сметана — 80 г;
- майонез — 80 г;
- вершковий хрін — 20 г;
- оливкова олія — 10 мл;
- два зубчики часнику;
- кріп, петрушка, зелена цибуля, сіль, мелений чорний перець.
Спосіб приготування
- Добре помийте картоплю й зваріть її неочищеною до готовності. Приготований овоч охолодіть та почистіть.
- Наріжте кубиками шинку та обсмажте її на сухій сковороді, щоб м'ясо трохи підрум'янилось.
- Дрібно наріжте часник й усю зелень.
- Змішайте сметану та майонез і додайте вершковий хрін. Всипте зелень й добре перемішайте.
- Перемішайте нарізану колами або скибками картоплю з шинкою чи беконом й додайте заправку. Акуратно перемішайте салат і насолоджуйтесь. Смачного!
В'ялені помідори дуже люблять в Італії, їх використовують для приготування багатьох страв або їдять із брускеттами та сиром. Раніше ми ділилися рецептом в'ялених помідорів у мікрохвильовій печі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!