Бюджетна страва для усієї сім'ї: готуємо плов з тушонкою
Цей рецепт стане у нагоді у будь-яку пору

Бюджетний рецепт плову з тушонкою/Фото: pixabay
Плов можна приготувати з м'ясом на будь-який смак, до цього немає жодних вимог. Ми пропонуємо рецепт, який виручить у скрутні часи, однак можна насолоджуватися пловом з тушонкою навіть у будень. Дізнайтеся, що знадобиться для приготування цієї страви.
Інгредієнти
- тушонка - 900 г
- рис - 1 кг
- морква - 3 шт.
- цибуля ріпчаста - 3 шт.
- часник, зубчики - 8 шт.
- олія соняшникова - 3 ст. л.
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування
- Помиті овочі наріжте на шматки. Рис добре промийте.
- У сотейнику розігрійте олію, протягом 5 хвилин обсмажуйте цибулю. Додайте жир із тушонки. Доведіть вміст до кипіння і покладіть моркву. Тушкуйте так близько 10 хвилин.
- Покладіть саму тушонку і спеції, перемішайте і тушкуйте кілька хвилин. Потім додайте цілі зубчики часнику (неочищені).
- Викладіть у казан промитий рис, долийте окропу так, щоб вода покривала рис на 2-3 см. Важливо, що при цьому перемішувати не варто.
- Накрийте кришкою і тримайте на вогні ще 40 хвилин. Смачного!
Раніше ми писали, як приготувати плов з мідіями. Оригінальний рецепт одеської страви.
Джерело:
shuba.life
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ