Класичний англійський фастфуд: готуємо рибу у пивному клярі
Цей фастфуд у Британії називається фіш-енд-чіпс, за чутками навіть королева Єлизавета не могла собі відмовити у цій страві

Рецепт Фіш-енд-чипс: готуємо рибу в клярі/Фото: скріншот
Фіш-енд-чипс — культова англійська страва. Це не найвишуканіша їжа, але в її простоті є шарм та традиції. Як будь-яка народна страва фіш-енд-чипс поєднує в собі легкість приготування, доступність інгредієнтів та високу поживність.
Страва складається з двох частин: картоплі фрі та смаженої риби у клярі. Сьогодні ми розповімо, як приготувати ідеальну рибу для фіш-енд-чипс.
Рецепт риби у пивному клярі фіш-енд-чипс: інгредієнти
- Філе тріски — 800 гр;
- Темний ель — 350 мл;
- Борошно — 230 гр;
- Цукор — 10 гр;
- Сухі дріжджі — 8 гр;
- Сіль — за смаком;
- Рослинна олія – для смаження.
Для цієї страви зазвичай використовують білу морську рибу, як це робили століттями на британських островах: підійде тріска, пікша, навага, минтай чи палтус.
Спосіб приготування риби у пивному клярі фіш-енд-чипс:
- Наріжте рибу на порційні шматки та посоліть.
- Для кляру змішайте борошно, дріжджі, сіль, цукор та пиво, розмішайте поки кляр не стане однорідним.
- Залишіть кляр спочатку на 10 хвилин у теплому місці, щоб дріжджі спрацювали, а потім приберіть у холодильник.
- Нагрійте олію до 180 градусів. Щоб перевірити, чи нагріта вона достатньо – капніть у неї кляр – якщо вона почала обсмажуватись – температура правильна.
- Вмочуйте шматочки риби в кляр і обсмажуйте їх до рум'яної скоринки. Викладайте рибу на паперовий рушник, щоб увібрав зайвий жир.
Традиційно рибу в клярі подають із картоплею фрі. Раніше ми ділилися рецептом картоплі фрі як у МакДональдсі. Картопля, приготована за цим рецептом, виходить хрустким зовні і ніжною всередині.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!