RU UA
1

Класичний англійський фастфуд: готуємо рибу у пивному клярі

Рецепти 16:30 - 04 грудня 2022

Цей фастфуд у Британії називається фіш-енд-чіпс, за чутками навіть королева Єлизавета не могла собі відмовити у цій страві

Рецепт Фіш-енд-чипс: готуємо рибу в клярі/Фото: скріншот

Рецепт Фіш-енд-чипс: готуємо рибу в клярі/Фото: скріншот

Фіш-енд-чипс — культова англійська страва. Це не найвишуканіша їжа, але в її простоті є шарм та традиції. Як будь-яка народна страва фіш-енд-чипс поєднує в собі легкість приготування, доступність інгредієнтів та високу поживність.

Страва складається з двох частин: картоплі фрі та смаженої риби у клярі. Сьогодні ми розповімо, як приготувати ідеальну рибу для фіш-енд-чипс.

Рецепт риби у пивному клярі фіш-енд-чипс: інгредієнти

  • Філе тріски — 800 гр;
  • Темний ель — 350 мл;
  • Борошно — 230 гр;
  • Цукор — 10 гр;
  • Сухі дріжджі — 8 гр;
  • Сіль — за смаком;
  • Рослинна олія – для смаження.

Для цієї страви зазвичай використовують білу морську рибу, як це робили століттями на британських островах: підійде тріска, пікша, навага, минтай чи палтус.

Спосіб приготування риби у пивному клярі фіш-енд-чипс:

  1. Наріжте рибу на порційні шматки та посоліть.
  2. Для кляру змішайте борошно, дріжджі, сіль, цукор та пиво, розмішайте поки кляр не стане однорідним.
  3. Залишіть кляр спочатку на 10 хвилин у теплому місці, щоб дріжджі спрацювали, а потім приберіть у холодильник.
  4. Нагрійте олію до 180 градусів. Щоб перевірити, чи нагріта вона достатньо – капніть у неї кляр – якщо вона почала обсмажуватись – температура правильна.
  5. Вмочуйте шматочки риби в кляр і обсмажуйте їх до рум'яної скоринки. Викладайте рибу на паперовий рушник, щоб увібрав зайвий жир.

Традиційно рибу в клярі подають із картоплею фрі. Раніше ми ділилися рецептом картоплі фрі як у МакДональдсі. Картопля, приготована за цим рецептом, виходить хрустким зовні і ніжною всередині.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин