Із сомом та помідоровим морсом: рецепт смачного борщу
На приготування знадобиться багато часу

Рецепт спражнього каховського борщу. Фото: Pixabay
Рецепт незвичного борщу географічно приналежний до Каховки, що на Херсонщині, а віком сягає ста років. Там таку страву готують протягом 3-4 днів.
Що треба знати?
- Залишати дозрівати морс з помідорами треба у посудині під рушником, а останній щодня змінювати;
- Голову риби викидати не треба, з нею - краще;
- Помідоровий морс можна використовувати під час приготування інших страв. Зберігайте його в холодильику;
- Квасолю треба відварити заздалегідь.
Для борщу з рибою вам знадобляться:
- Сом - 1 кг.
- Квасоля - 50 г.
- Корінь петрушки - 80 г.
- Буряк - 80 г.
- Цибуля - 80 г.
- Картопля - 200 г.
- Морква - 100 г.
- Капуста - 150 г.
- Помідори - 80 г.
- Рослинна олія - 20 г.
- Кріп - 30 г.
- Сіль - чайна ложка.
- Сушений червоний гострий перець - дрібка.
- Окремо кілограм помідорів та 50 г солі для морсу.
Порядок дій
- Поріжте помідори на чотири частини. Посоліть, добре перемішайте, накрийте рушником та залиште на три-чотири дні.
- Обсмажте рибу та запечіть.
- До заздалегідь звареної квасолі додайте буряк, нарізаний соломкою. Чекайте, поки не втратить колір.
- Додайте цілу картоплю.
- Цибулю разом з морквою та коренем петрушки окремо протушкуйте.
- Очистіть свіжий помідор до шкірки та додайте до зажарки разом з 150 г морсу.
- Коли картопля буде майже готова, додайте м'ясо та голову риби. Трохи пізніше - зажарку й нарізану капусту.
- Коли картопля повністю приготується, потовчіть її, додайте сіль з перцем. Почекайте 20 хвилин.
- Подавайте з гострим перцем.
Нещодавно ми ділилися рецептом імбирного печива з шоколадом.
Джерело:
Shyba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ