RU UA
1

Із сомом та помідоровим морсом: рецепт смачного борщу

Рецепти 19:28 - 06 грудня 2022

На приготування знадобиться багато часу

Із сомом та помідоровим морсом: рецепт смачного борщу

Рецепт спражнього каховського борщу. Фото: Pixabay

Рецепт незвичного борщу географічно приналежний до Каховки, що на Херсонщині, а віком сягає ста років. Там таку страву готують протягом 3-4 днів.

Що треба знати?

  • Залишати дозрівати морс з помідорами треба у посудині під рушником, а останній щодня змінювати;
  • Голову риби викидати не треба, з нею - краще;
  • Помідоровий морс можна використовувати під час приготування інших страв. Зберігайте його в холодильику;
  • Квасолю треба відварити заздалегідь.

Для борщу з рибою вам знадобляться: 

  • Сом - 1 кг.
  • Квасоля - 50 г.
  • Корінь петрушки - 80 г.
  • Буряк - 80 г.
  • Цибуля - 80 г.
  • Картопля - 200 г.
  • Морква - 100 г.
  • Капуста - 150 г.
  • Помідори - 80 г.
  • Рослинна олія - 20 г.
  • Кріп - 30 г.
  • Сіль - чайна ложка.
  • Сушений червоний гострий перець - дрібка.
  • Окремо кілограм помідорів та 50 г солі для морсу.

Порядок дій

  1. Поріжте помідори на чотири частини. Посоліть, добре перемішайте, накрийте рушником та залиште на три-чотири дні.
  2. Обсмажте рибу та запечіть.
  3. До заздалегідь звареної квасолі додайте буряк, нарізаний соломкою. Чекайте, поки не втратить колір.
  4. Додайте цілу картоплю.
  5. Цибулю разом з морквою та коренем петрушки окремо протушкуйте.
  6. Очистіть свіжий помідор до шкірки та додайте до зажарки разом з 150 г морсу.
  7. Коли картопля буде майже готова, додайте м'ясо та голову риби. Трохи пізніше - зажарку й нарізану капусту.
  8. Коли картопля повністю приготується, потовчіть її, додайте сіль з перцем. Почекайте 20 хвилин.
  9. Подавайте з гострим перцем.

Нещодавно ми ділилися рецептом імбирного печива з шоколадом. 

 

Джерело: Shyba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин