RU UA
1

Прикрашаємо новорічний стіл: 7 оригінальних рецептів святкових салатів

Рецепти 22:30 - 06 грудня 2022

Ми пропонуємо добірку салатів, які стануть вишуканою прикрасою новорічного столу

Прикрашаємо новорічний стіл: 7 оригінальних рецептів святкових салатів

Рецепти новорічних салатів/Фото: pexels

До Нового року залишається все менше часу, тож варто починати готуватися завчасно. Хоч це святкування буде відрізнятися від попередніх, кожен мріє провести цей день якнайкраще. Ми підготували для вас рецепти оригінальних салатів, які стануть прикрасою новорічного столу. 

Картопляний салат з яблуками та солоними огірками

Фото: pinterest

Цей салат вважається улюбленою стравою європейців. Для його приготування знадобиться небагато інгредієнтів, але в результаті він вийде дуже ситним та смачним. 

Інгредієнти

  • картопля - 3 шт.
  • морква - 2 шт.
  • яблука - 1 шт.
  • огірки солоні - 2 шт.
  • горошок консервований - 3 ст. л.
  • майонез - 100 г
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • зелень - за смаком

Спосіб приготування

  1. Відварену моркву та картоплю поріжте кубиками. Це ж саме зробіть з яблуком та солоним огірком.
  2. До нарізаних інгредієнтів додайте консервований горошок, сіль, перець, майонез і перемішайте.
  3. Подавати можна, посипавши зверху зеленню.

Оригінальний рецепт шуби з плавленим сирком 

Інгредієнти

  • оселедець, філе - 300 г
  • картопля - 250 г
  • буряк - 250 г
  • яйця курячі - 3 шт.
  • плавлений сир - 100 г
  • морква - 1 шт.
  • майонез - за смаком

Спосіб приготування

  1. Відварені овочі та яйця очистіть та натріть на тертці.
  2. Філе оселедця почистіть, вийміть кісточки і чорні плівки, а після цього дрібно наріжте.
  3. Натріть плавлений сирок. Перед цим його можна трохи заморозити, щоб було легше.
  4. Першим шаром в салатниці викладіть нарізаний оселедець. Зверху – картоплю, змастіть майонезом.
  5. Потім викладіть тертий плавлений сир і знову змастіть майонезом.
  6. Далі йдуть терті яйця і знову майонез.
  7. Наступним шаром викладіть натерту моркву та майонез.
  8. Потім – натерті буряки і майонез. Перед подачею на стіл варто залишити на деякий час у холодильнику.

Салат з куркою у лаваші

Фото: pexels

Інгредієнти (на 1 порцію)

  • куряча грудка копчена - 300 г
  • лаваш - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • цибуля зелена - 0,5 пучка
  • кріп свіжий - 0,5 пучка

Спосіб приготування

  1. Акуратно огорніть тарілку лавашем. Наріжте варену моркву, копчену курячу грудку, зелену цибулю і кріп.
  2. Інгредієнти заправте олією та перемішайте. Викладіть салат у миску з лавашем. Зверху можна посипати кунжутом.

Фруктовий салат на десерт 

Фото: pixabay

Інгредієнти

  • апельсин
  • банани
  • лимонний сік
  • гранат
  • ківі
  • вершки
  • інші фрукти, які забажаєте

Спосіб приготування

  1. Усі фрукти наріжте великими кубиками. Перемішайте та додайте трохи лимонного соку.
  2. Накладіть фрукти у тарілки і полийте зверху вершками.

Салат "Кролик"

Фото: pinterest

Інгредієнти

  • шинка - 200 г
  • рис - 160 г
  • кукурудза консервована - 150 г
  • яйця - 4 шт.
  • цибуля ріпчаста - 60 г
  • огірок - 30 г
  • кріп свіжий - 1 пучок (15 г)
  • майонез - 80 г
  • сіль - 1/2 ч. л.
  • перець чорний мелений - за смаком
  • сир твердий - 300 г
  • маслини без кісточок - 1 шт.
  • зелень свіжа - кілька гілочок
  • морква - кілька скибочок

Спосіб приготування

  1. Відваріть рис та яйця. За цей час наріжте шинку, цибулю, огірки, кріп і висипте їх у велику миску.
  2. Охолоджені яйця також наріжте та додайте разом з рисом у миску.
  3. Додайте кукурудзу, сіль, перець за смаком і залийте все майонезом.
  4. Викладіть салат на велику тарілку, сформувавши тулуб кролика. Натертим сиром зверху присипте.
  5. Потім виріжте з шинки вушка, носик і шию. З'єднайте їх з тулубом і головою кролика. Для очей можна використати маслини.

Гранатовий браслет

Фото: pinterest

Інгредієнти

  • куряче філе - 300 г
  • картопля - 2 шт.
  • буряк - 2 шт.
  • морква - 2 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • гранат - 1-2 шт.
  • майонез

Спосіб приготування

  1. Відваріть курячу грудку, картоплю, буряк і моркву.
  2. Обсмажте до золотистого кольору цибулю. Натріть всі овочі на тертці, а м'ясо наріжте кубиками.
  3. У центрі тарілки, на яку будете викладати салат, поставте склянку.
  4. Навколо склянки викладіть шар картоплі і змастіть його майонезом. Повторюйте так з кожним шаром. Потім йде курка, цибуля, морква і буряк.
  5. Після того, як усі шари будуть викладені, потрібно посипати їх гранатом. Перед подачею потрібно залишити салат на 2 години у холодильнику, а вже потім забрати склянку.

Бюджетний та оригінальний салат-паста

Фото: pexels

Інгредієнти

  • йогурт - 100 г
  • бекон - 300 г (можна замінити куркою)
  • паста (макарони із твердих сортів пшениці) - 250 г
  • помідор - 3 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • шпинат

Спосіб приготування

  1. Наріжте помідори, цибулю та шпинат.
  2. Якщо ви вибрали для салату бекон, його потрібно обсмажити з обох боків до хрусткої скоринки та золотисто-коричневого кольору. Якщо ж обрали курку, тоді відваріть філе або обсмажте до готовності.
  3. Приготоване м'ясо наріжте кубиками.
  4. Відваріть макарони до готовності, злийте воду та покладіть у велику миску. Додайте йогурт та перемішайте. Потім додайте нарізані овочі та м'ясо. Акуратно перемішайте і додайте спеції.

Раніше ми писали рецепт мюнхенського картопляного салату. Така страва у Німеччині є надзвичайно популярною закускою і це не просто так. 

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин