ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Королівський кухар розкрив рецепт улюбленого десерту Кейт Міддлтон

Рецепти 19:04 - 06 січня 2023

Ця страва має насичений карамельний смак з нотками шоколаду та вершків

Рецепт улюбленого десерту Кейт Міддлтон/Фото: Getty Images

Рецепт улюбленого десерту Кейт Міддлтон/Фото: Getty Images

Дивлячись на розкішну фігуру принцеси Уельської Кейт Міддлтон, може здатись, що вона ніколи не їсть калорійних солодощів. Проте колишній королівський шеф-кухар Даррен МакГрейді розповів, що дружина принца Вільяма любить десерти та поділився рецептом улюбленої страви Кейт Міддлтон.

Даррен МакГрейді зізнався, що однією з найулюбленіших страв Кейт Міддлтон є насичений карамельний пудинг з фініками, шоколадом та вершками, який має смак іриски. Він розповів, як приготувати тоффі-пудінг.

Готувати десерт найкраще в пароварці чи мультиварці.

Рецепт тоффі-пудінгу: інгредієнти

Для пудингу:

  • 200 г фініків без кісточок, кожен нарізаний приблизно на 8 частин
  • 1 ч.л. соди
  • 230 мл окропу
  • 55 г масла
  • 200 г цукру
  • 1 ст. шоколаду (шматочками або натертого)
  • 1 яйце
  • 260 г борошна
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 1 ч.л. розпушувача

Для соусу:

  • 290 г темного цукру
  • 220 г вершкового масла
  • ½ ст. л шоколаду
  • 9 ст. л. жирних вершків.
Рецепт улюбленого десерта Кейт Миддлтон/Фото: скріншот

Спосіб приготування тоффі-пудингу:

  1. Для приготування соусу необхідно додати всі інгредієнти на сковороду із товстим дном. Перемішуйте на сильному вогні, доки суміш не стане однорідною. Доведіть до кипіння та тушкуйте 4 хвилини.
  2. Вилийте близько 1,5 склянки соусу в змащену олією форму для приготування пудингу і дайте охолонути. Збережіть соус, що залишився, щоб полити пудинг.
  3. Змішайте фініки з водою та содою і розмішуйте суміш, поки сода не розчиниться.
  4. Збийте вершкове масло і цукор до пишності, додайте яйце і ваніль і продовжуйте збивати. Додайте борошно і розпушувач, потім суміш фініків і шоколадну стружку.
  5. Викладіть суміш у миску поверх холодного соусу. Готуйте пудинг у пароварці або мультиварці приблизно 1,5 години.
  6. Коли пудинг буде готовий, розігрійте соус, що залишився. Переверніть пудинг на теплу тарілку та полийте соусом.

Подавати десерт можна зі збитими вершками чи морозивом.

Відомо, що Єлизавета II любила солодощі, вона їла десерти щодня і могла відмовитися від основного прийому їжі заради ласого шматочка торта чи тістечка. Колишній шеф-кухар монарха розповів, які солодощі любила Єлизавета ІІ.

Джерело: НВ

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин