RU UA
1

Сливовий пиріг, який готувала родина Ольги Кобилянської: рецепт з родзинкою

Рецепти 11:00 - 21 січня 2023

Цей кулінарний запис датується 1938 роком

Сливовий пиріг, який готувала родина Ольги Кобилянської: рецепт з родзинкою

Рецепт пирога, який готувала родина Ольги Кобилянської/Фото: колаж МЕТА

Рецепт сливового пирога, який часто готувала родина української письменниці Ольги Кобилянської, приховує у собі два секрети. По-перше, окрім слив, у десерт додають ще й горіхи. По-друге, сливи покриваються ніжною яєчною масою, яка додає пирогу родзинки.

Цей кулінарний запис ще з 1938 року від сімейства Панчуків, родини Ольги Кобилянської. Сливовий пиріг за цим рецептом готувала Гелена, племінниця письменниці. 

Інгредієнти

Для тіста 

  • 300 г борошна
  • 200 г масла
  • 100 г цукру
  • 2 жовтки
  • розпушувач (1/2 чайної ложки без гірки)

Спосіб приготування

  1. Масло розітріть з цукром та жовтками. Борошно пересійте, змішайте з розпушувачем і замісіть тісто. Огорніть його плівкою і поставте відпочити на 1-2 години у холодильнику.
  2. Потім розкачайте тісто, перекладіть у форму, розтягніть до товщини "пів пальця" і посипте сухарями з тертої булки та цукром, можна ще додати подрібнені горіхи.
  3. Сливи помийте, розріжте навпіл, вийміть кісточки і густо викладіть на тісто. На сливи викладіть піну, збиту з цукром на таку масу: 2 жовтки зітріть з 2 ст. л. цукру, додайте 2 ст. л. сметани, піну з двох білків, ваніліну і 1 ч. л. картопляного крохмалю.
  4. Випікайте у духовці при температурі 180 градусів до того часу, поки сливи будуть м'які, а зверху з'явиться рум'янець.

Раніше ми писали рецепт улюбленого куліша Івана Франка. Письменник обожнював готувати: варив каву, випікав десерти та робив справжній український куліш. 

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин