RU UA
1

Як приготувати яйце пашот ідеальним: шеф-кухар поділився рецептом

Рецепти 12:20 - 23 січня 2023

Є секрет, який допоможе приготувати ідеальне яйце пашот

Яйце пашот

Рецепт яйця пашот від шеф-кухаря / Фото: Unsplash

Яйце пашот традиційно готується в киплячій воді без шкаралупи близько 3-4 хвилин. У результаті цього способу приготування білкова оболонка стає "упаковкою" для м'якого яєчного жовтка.

Деталі

Шеф-кухар Павло Дячек розповів, як приготувати яйце пашот ідеальним. Для цього підійдуть курячі яйця будь-якої температури. Вам також знадобиться харчова плівка. Саме вона допоможе створити кулінарний шедевр.

Інгредієнти

  • Куряче яйце - 1 шт
  • Олія соняшникова - 1 ст.л.
  • Сіль

Яйце пашот - покроковий рецепт

  1. Залийте половину каструлі водою і доведіть її до кипіння на середньому вогні.
  2. Вистеліть у миску харчову плівку і змастіть її соняшниковою олією. Трохи посоліть і розбийте в середину яйце.
  3. Плівку акуратно замотайте так, щоб усе повітря з неї вийшло. Потім опустіть упаковане таким чином яйце в кип'ячену воду і варіть близько трьох хвилин.
  4. Розгорніть плівку з боку хвостика і витягніть яйце. Залиште їх на кілька секунд у воді. Так білок повністю згорнеться і буде більш пружним. Дістаньте його з каструлі та подавайте на тості з авокадо, з солоною вівсянкою або макаронами.

Раніше медики розповіли, що станеться з організмом, якщо повністю виключити з раціону яйця.

Джерело: tsn.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин