Ідеальний гарнір: рецепт хрусткої картоплі по-селянськи з пармезаном
Ідеальна страва, щоб побалувати себе чи рідних

Рецепт картоплі із пармезаном / Фото: Pixabay
Картопля — універсальний та простий продукт, з якого можна робити справжні кулінарні шедеври. Цей коренеплід надзвичайно популярний в Україні, і недарма: картопля може похвалитися доступністю та неймовірно приємним смаком. Ділимося рецептом справжньої насолоди: хрусткої картопельки по-селянськи з сиром пармезан.
Вам знадобиться:
- 900 г картоплі
- 2 столові ложки рослинної олії
- третина склянки тертого пармезану
- пів чайної ложки меленого часнику та паприки
- чверть чайної ложки солі та перцю
- зелень на смак
Спосіб приготування:
- Ретельно промийте картоплю та, не очищуючи від шкірки, наріжте на однакові шматочки розміром приблизно 2 см.
- У окремій мисці змішайте тертий сир, мелений часник, паприку та сіль з перцем.
- До картоплі додайте рослинну олію та перемішайте. Після посипте сумішшю сиру й спецій та перемішайте ще раз.
- Застеліть деко пергаментним папером та викладіть на нього картоплю. Духовку попередньо розігрійте до 200 градусів.
- Запікайте протягом тридцяти хвилин. Потім перемішайте картоплю на деці й випікайте ще протягом 5-10 хвилин до золотистої скоринки.
- Посипте картоплю зеленню.
Раніше ми ділилися рецептом українських гречаників із скоринкою.
Джерело:
НВ
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні