RU UA
1

Смак дитячих років: покроковий рецепт запашних котлет у тісті

Рецепти 14:00 - 25 січня 2023

Ця страва поверне вас у приємні часи шкільних років

Смак дитячих років: покроковий рецепт запашних котлет у тісті

Рецепт котлет у тісті/Фото: pixabay

Котлети у тісті нагадують час, коли незначні проблеми здавалися кінцем світу. Особливо часто готують подібні страви у шкільній їдальні. Пропонуємо покроковий рецепт котлет у тісті. 

Інгредієнти 

Для тіста

  • борошно пшеничне - 500 г
  • вода - 250 мл
  • дріжджі сухі - 10 г
  • цукор - 20 г
  • яйця - 1 шт.
  • сіль - за смаком
  • олія соняшникова - 100 мл

Для начинки

  • м'ясний фарш - 300 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • приправа до м'яса - за смаком

Спосіб приготування

  1. Для тіста в теплій воді розведіть дріжджі із цукром, додайте яйце і сіль. Поступово додавайте борошно, замішуючи м'яке однорідне тісто. Накрийте рушником і залиште відпочити на 30 хвилин.
  2. Очищену цибулю дрібно наріжте. Додайте до фаршу, посоліть, поперчіть і ретельно вимішайте. Сформуйте з фаршу невеликі котлети.
  3. Тісто розділіть на невеликі шматки і розкачайте їх смужками. На кожну викладіть по котлетці і загорніть їх у тісто.
  4. На розігрітій з олією сковороді обсмажте котлети з усіх боків до золотистої скоринки. На це піде приблизно 10 хвилин.

Раніше ми писали рецепт "Тернопільських" котлет. Ці оригінальні котлети урізноманітнюють повсякденне або святкове меню. 

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин