Смак дитячих років: покроковий рецепт запашних котлет у тісті
Ця страва поверне вас у приємні часи шкільних років
Рецепт котлет у тісті/Фото: pixabay
Котлети у тісті нагадують час, коли незначні проблеми здавалися кінцем світу. Особливо часто готують подібні страви у шкільній їдальні. Пропонуємо покроковий рецепт котлет у тісті.
Інгредієнти
Для тіста
- борошно пшеничне - 500 г
- вода - 250 мл
- дріжджі сухі - 10 г
- цукор - 20 г
- яйця - 1 шт.
- сіль - за смаком
- олія соняшникова - 100 мл
Для начинки
- м'ясний фарш - 300 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- приправа до м'яса - за смаком
Спосіб приготування
- Для тіста в теплій воді розведіть дріжджі із цукром, додайте яйце і сіль. Поступово додавайте борошно, замішуючи м'яке однорідне тісто. Накрийте рушником і залиште відпочити на 30 хвилин.
- Очищену цибулю дрібно наріжте. Додайте до фаршу, посоліть, поперчіть і ретельно вимішайте. Сформуйте з фаршу невеликі котлети.
- Тісто розділіть на невеликі шматки і розкачайте їх смужками. На кожну викладіть по котлетці і загорніть їх у тісто.
- На розігрітій з олією сковороді обсмажте котлети з усіх боків до золотистої скоринки. На це піде приблизно 10 хвилин.
Раніше ми писали рецепт "Тернопільських" котлет. Ці оригінальні котлети урізноманітнюють повсякденне або святкове меню.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ