Деруни з м'ясом: рецепт за 10 хвилин
Сім'я проситиме приготувати знову і знову

Деруни з м'ясом: рецепт за 10 хвилин/Фото: istockphoto
Деруни з начинкою — улюблена страва багатьох українців. Але приготувати їх справді смачно не таке просте завдання. Крім цього, часто господині витрачають на деруни чимало часу. Однак ми пропонуємо рецепт дерунів з м'ясом, для приготування яких знадобиться лише 10 хвилин.
Інгредієнти:
- Картопля 1 кг
- Цибуля 1 шт.
- Яйце 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
Для начинки:
- Курячий фарш 300 г
- Цибуля 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
- Рослинна олія
Для початку потрібно помити та почистити картоплю, після чого натерти її на дрібній тертці. Далі натерту картоплю слід віджати, щоб прибрати зайву вологу.
Наступним кроком натираємо дві цибулини: одну для картоплі, а другу для начинки. Глінська попередила, що до картоплі варто додавати цибулю без соку, тоді як у фарш — навпаки, адже це додасть йому соковитості.
У фарш також додаємо спеції, а в картоплю — перець, сіль та яйце. Після цього можна формувати деруни. У невелику кількість картоплі, приплюснутої долонею, загортаємо фарш та знову приплюскуємо.
Коли деруни будуть сформовані їх можна смажити на розігрітій сковорідці з обох боків до золотавої скоринки. Глінська радить вкінці посмажити їх протягом 2 хвилин під закритою кришкою, щоб фарш точно приготувався.
Деруни з м'ясом готові, смачного!
Смак літа в кожній ложці: цей салат з куркою та яблуками – простий і геніальний
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!