ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ось 5 речей, яких ви маєте навчитися, якщо любите готувати

Рецепти 11:40 - 29 квітня 2025

Ці навички значно пришвидшать й полегшать процес приготування

Ось 5 речей, яких ви маєте навчитися, якщо любите готувати

Ось 5 речей, яких ви маєте навчитися, якщо любите готувати/Фото: wirestock/Freepik

Приготування їжі є невіддільною частиною нашого життя. Як і в будь-яких інших частинах побуту, необхідно володіти певним набором базових навичок, щоб найпростіші завдання не перетворювалися у випробування. Ділимось п'ятьма навичками, якими має оволодіти кожен кулінар (чи просто той, хто готує їсти самотужки).

Розбивання яєць і відділення жовтків від білків

Здається, що може бути простішим, ніж розбити яйце. Ха-ха – скажіть це крихітним шкарлупкам у вашій яєшні, які неможливо вийняти. Правильний спосіб розбивання яєць мінімізує ризик потрапляння шкаралупи в їжу або розбризкування білків довкола. Так само є правильний і неправильний спосіб відокремити яєчні білки від жовтків.

Найкращий спосіб вибити яйце – скиньте його на дошку для нарізання приблизно з висоти 20 сантиметрів і розділіть шкарлупку по тріщині. У яйці точно не буде шкарлупок. Щоб відділити яйце від жовтків, просто використовуйте руки: акуратно рукою захопіть жовток й перенесіть в іншу миску.

Як нарізати цибулю

Неправильно нарізати цибулю не тільки неефективно, але й потенційно небезпечно. Ніж (або сама цибуля) може легко зісковзнути, якщо ви не знаєте, що робите.

Як правильно нарізати м'ясо

Тут мова йде не про техніку нарізання, а про здатність ідентифікувати структуру м'яса, дивлячись на нього. Якщо ви знаєте, як це зробити, то ваші м'ясні страви завжди будуть ідеальними.

Найважливіше у цьому – робити розрізи впоперек м'язових волокон, що полегшує жування та робить їжу набагато приємнішою. Щоб нарізати м’ясо впоперек волокон, спочатку зверніть увагу на смуги на м’ясі. Розкладіть м’ясо на обробній дошці. Ви побачите, що м'ясо має невеликі лінії/смуги, що йдуть зліва направо (або вгору та вниз), з деякою мармуровістю. Нарізаючи м’ясо, гострим ножем ріжте в поперек цих ліній. Це також можна зробити після приготування м'яса, але тоді лінії буде важче помітити.

Як зварити рис

Щоб у вас не вийшов один рисовий комок, пам'ятайте: добре промийте рис; зберігайте пропорцію 2 частини води до 1 частини рису; доведіть до кипіння на середньому вогні, потім варіть на слабкому вогні до готовності; обирайте пропарений рис або сортів басматі чи жасмин; додайте трішки масла після приготування й добре перемішайте.

Як читати рецепт

Можна подумати, що якщо вмієш читати, то зможеш прочитати й рецепт, але це інколи оманлива думка. Найголовніше правило тут: спочатку прочитайте увесь рецепт. Навіть важко уявити, скільки помилок й невдач було зроблено через те, що рецепт не був прочитаний повністю перед приготуванням та підготовкою інгредієнтів.

З порад, які можуть дати професійні кухарі, читаючи рецепт, пам'ятайте: час, зазначений у кожному рецепті, є рекомендаціями, а не правилами. Неможливо, щоб рецепт міг точно сказати, скільки часу щось готуватиметься на вашій плиті чи в духовці. Тому, дотримуючись рецепта, покладайтеся на вигляд, звуки, запахи, температуру та інші показники готовності.

Ми також розповідали, як легко дістати ці жахливі дрібні шматочки шкарлупи з вибитого яйця.

Джерело: kitchn

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин