Як приготувати соковиту шинку в домашніх умовах
Просте в приготуванні і дуже смачне м'ясне частування не вимагає особливих зусиль

Фото: Freepik
Жоден великодній кошик не обходиться без традиційного набору продуктів і страв.
Серед іншого особливо виділяється апетитна шинка, приготувати яку можна і вдома, щоб не давитися магазинною пародією на натуральність.
Інгредієнти
- Балик зі свинини - 1,5 кг
- Сіль - 1 ст.л
- Вода - 1 л
- Чорний перець - 5 горошин
- Моцарела - 100 г
- Часник - 5 зубчиків
- Червоний перець - 1/2 ч.л
- Томатна паста - 3 ст.л
- Гірчиця - 1/2 ч.л
- Паприка - 1/2 ч.л
- Оливкова олія - 1 ст.л
Рецепт
- Ретельно промийте м'ясо, проколіть його у всіх місцях гострим ножем або шпажкою.
- Доведіть воду до кипіння, розведіть сіль із чорним перцем у вигляді горошку, а потім дайте повністю охолонути.
- Залийте м'ясо водою і дайте йому постояти 5 годин у холодному місці, після чого гарненько вмочіть, щоб прибрати зайву вологу.
- Змішайте томатну пасту, паприку, мало з гірчицею.
- Сир наріжте тоненькими, довгими шматочками, а часник пропустіть через прес.
- У середині м'яса потрібно не до самого кінця зробити надріз, щоб вийшла кишенька.
- У неї викладіть часник, сир, після чого оберніть фольгою. Запікайте 1 годину за 200 градусів.
- Дістаньте м'ясо, розгорніть фольгу і змастіть соусом із томатної пасти, олії, паприки та гірчиці. Відправте назад у духовку на 20 хвилин.
Також ми раніше писали, як смачно приготувати котлети з яловичини.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні