ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як приготувати соковиту шинку в домашніх умовах

Рецепти 11:00 - 19 квітня 2025

Просте в приготуванні і дуже смачне м'ясне частування не вимагає особливих зусиль

Фото: Freepik

Фото: Freepik

Жоден великодній кошик не обходиться без традиційного набору продуктів і страв.

Серед іншого особливо виділяється апетитна шинка, приготувати яку можна і вдома, щоб не давитися магазинною пародією на натуральність.

Інгредієнти

  • Балик зі свинини - 1,5 кг
  • Сіль - 1 ст.л
  • Вода - 1 л
  • Чорний перець - 5 горошин
  • Моцарела - 100 г
  • Часник - 5 зубчиків
  • Червоний перець - 1/2 ч.л
  • Томатна паста - 3 ст.л
  • Гірчиця - 1/2 ч.л
  • Паприка - 1/2 ч.л
  • Оливкова олія - 1 ст.л

Рецепт

  1. Ретельно промийте м'ясо, проколіть його у всіх місцях гострим ножем або шпажкою.
  2. Доведіть воду до кипіння, розведіть сіль із чорним перцем у вигляді горошку, а потім дайте повністю охолонути.
  3. Залийте м'ясо водою і дайте йому постояти 5 годин у холодному місці, після чого гарненько вмочіть, щоб прибрати зайву вологу.
  4. Змішайте томатну пасту, паприку, мало з гірчицею.
  5. Сир наріжте тоненькими, довгими шматочками, а часник пропустіть через прес.
  6. У середині м'яса потрібно не до самого кінця зробити надріз, щоб вийшла кишенька.
  7. У неї викладіть часник, сир, після чого оберніть фольгою. Запікайте 1 годину за 200 градусів.
  8. Дістаньте м'ясо, розгорніть фольгу і змастіть соусом із томатної пасти, олії, паприки та гірчиці. Відправте назад у духовку на 20 хвилин.

Також ми раніше писали, як смачно приготувати котлети з яловичини.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин