RU UA
1

Справжній український рецепт: як приготувати ніжне сало за п'ять хвилин

Рецепти 21:05 - 26 січня 2023

Рецепт має назву "П'ятихвилинка" неспроста

Справжній український рецепт: як приготувати ніжне сало за п'ять хвилин

Рецепт найсмачнішого сала / Фото: Pixabay

Жарти жартами, а українці дійсно люблять сало. При цьому, існує безліч способів їх приготування: одні можуть займати весь день, інші — кілька годин. Однак існує рецепт ніжного, смачного сала, яке просто тане у роті. І приготувати його можна усього лише за п'ять хвилин. 

Вам знадобиться:

  • кілограм свинячої грудки
  • літр води
  • головка часнику
  • 4 столових ложки солі
  • 5 лаврових листків
  • чорний молотий перець, червоний молотий перець та перець горошки на смак

Спосіб приготування:

  1. Воду поставте грітися. Додайте сіль, лавровий листок та перець горошком. Перемішайте, щоб сіль розчинилася та покладіть у воду шматочки сала.
  2. Накрийте каструлю кришкою та доведіть до кипіння. Зніміть пінку, знову накрийте кришкою та проваріть п'ять хвилин.
  3. Вимкніть вогонь та додайте до бульйону розчавлений часник. Накрийте кришкою та залиште охолоджуватися.
  4. Поставте сало разом з бульйоном у холодильник на дві доби. Потім дістаньте його, просушіть та натріть сумішшю червоного й чорного меленого перців.

Раніше ми ділилися рецептом фаршированої качки.

Джерело: Telegraf

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин