Справжній український рецепт: як приготувати ніжне сало за п'ять хвилин
Рецепт має назву "П'ятихвилинка" неспроста

Рецепт найсмачнішого сала / Фото: Pixabay
Жарти жартами, а українці дійсно люблять сало. При цьому, існує безліч способів їх приготування: одні можуть займати весь день, інші — кілька годин. Однак існує рецепт ніжного, смачного сала, яке просто тане у роті. І приготувати його можна усього лише за п'ять хвилин.
Вам знадобиться:
- кілограм свинячої грудки
- літр води
- головка часнику
- 4 столових ложки солі
- 5 лаврових листків
- чорний молотий перець, червоний молотий перець та перець горошки на смак
Спосіб приготування:
- Воду поставте грітися. Додайте сіль, лавровий листок та перець горошком. Перемішайте, щоб сіль розчинилася та покладіть у воду шматочки сала.
- Накрийте каструлю кришкою та доведіть до кипіння. Зніміть пінку, знову накрийте кришкою та проваріть п'ять хвилин.
- Вимкніть вогонь та додайте до бульйону розчавлений часник. Накрийте кришкою та залиште охолоджуватися.
- Поставте сало разом з бульйоном у холодильник на дві доби. Потім дістаньте його, просушіть та натріть сумішшю червоного й чорного меленого перців.
Раніше ми ділилися рецептом фаршированої качки.
Джерело:
Telegraf
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ