RU UA
1

Незвична страва української кухні: готуємо вареники з гречкою та капустою

Рецепти 11:20 - 28 січня 2023

Рецепт припаде до душі усім, хто обожнює цю страву

Незвична страва української кухні: готуємо вареники з гречкою та капустою

Оригінальний рецепт вареників з гречкою та капустою/Фото: pixabay

Вареники користуються популярністю через доступність інгредієнтів та легкістю у приготуванні. Начинка цієї страви може бути різноманітною. Дуже рідко вареники роблять із гречкою та капустою, але варто спробувати, адже страва виходить досить смачною та ситною. 

Інгредієнти

Для начинки

  • гречана крупа - 1 склянка
  • вода - 500 мл
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • квашена капуста - 300 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • олія соняшникова - 40 мл

Для тіста

  • борошно пшеничне - 2 склянки
  • вода - 170 мл
  • сода харчова - 3 г
  • олія соняшникова - 40 мл
  • сіль - за смаком

Для підливки

  • гриби сушені - 100 г
  • олія соняшникова - 20 мл
  • сметана - 3 ст. л.
  • борошно пшеничне - 2 ст. л.
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком

Спосіб приготування 

  1. Відваріть гречку у підсоленій воді протягом 15 хвилин. Очищену цибулю подрібніть і обсмажте на олії до золотистості. Капусту відтисніть і поріжте. Змішайте інгредієнти, додайте спеції та перемішайте.
  2. Замісіть тісто. Тонко розкачайте його на посипаній борошном поверхні та виріжте кружальця. Накладайте начинку так, як ви це робите зазвичай.
  3. Для підливки сухі гриби промийте і зваріть протягом 20 хвилин. Наріжте на шматки та обсмажте в олії протягом 3 хвилин. Посипте борошном, перемішайте, додайте сметану, грибний відвар, сіль і перець. Ретельно перемішайте і протушкуйте кілька хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати запечені вареники з яблуками. Ділимося оригінальним рецептом неймовірно смачної страви. 

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин