Незвична страва української кухні: готуємо вареники з гречкою та капустою
Рецепт припаде до душі усім, хто обожнює цю страву

Оригінальний рецепт вареників з гречкою та капустою/Фото: pixabay
Вареники користуються популярністю через доступність інгредієнтів та легкістю у приготуванні. Начинка цієї страви може бути різноманітною. Дуже рідко вареники роблять із гречкою та капустою, але варто спробувати, адже страва виходить досить смачною та ситною.
Інгредієнти
Для начинки
- гречана крупа - 1 склянка
- вода - 500 мл
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- квашена капуста - 300 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- олія соняшникова - 40 мл
Для тіста
- борошно пшеничне - 2 склянки
- вода - 170 мл
- сода харчова - 3 г
- олія соняшникова - 40 мл
- сіль - за смаком
Для підливки
- гриби сушені - 100 г
- олія соняшникова - 20 мл
- сметана - 3 ст. л.
- борошно пшеничне - 2 ст. л.
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування
- Відваріть гречку у підсоленій воді протягом 15 хвилин. Очищену цибулю подрібніть і обсмажте на олії до золотистості. Капусту відтисніть і поріжте. Змішайте інгредієнти, додайте спеції та перемішайте.
- Замісіть тісто. Тонко розкачайте його на посипаній борошном поверхні та виріжте кружальця. Накладайте начинку так, як ви це робите зазвичай.
- Для підливки сухі гриби промийте і зваріть протягом 20 хвилин. Наріжте на шматки та обсмажте в олії протягом 3 хвилин. Посипте борошном, перемішайте, додайте сметану, грибний відвар, сіль і перець. Ретельно перемішайте і протушкуйте кілька хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати запечені вареники з яблуками. Ділимося оригінальним рецептом неймовірно смачної страви.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ