Смачна гуцульська страва: готуємо гриби з бринзою в горщику
Обирайте гриби, які вам найбільше подобаються

Покроковий рецепт грибів з бринзою в горщику/Фото: Pinterest
Гуцули зазвичай готують ароматну та смачну страву з білих грибів. Ніжний смак здивує кожного. Гриби з бринзою в горщиках радять подавати разом з куркою та картоплею.
Гриби з бринзою в горщиках: інгредієнти
- Гриби — 500 г
- Жовта ріпчаста цибуля — 1 шт
- Сметана — 220 г
- Бринза — 150 г
- Вершкове масло — 100 г
- Пшеничне борошно — 1 ст.л
- Сіль, чорний мелений перець — за смаком
Як приготувати гуцульську страву
- Ретельно промийте гриби та відваріть їх. Наріжте великими шматками.
- Очистьте цибулю та наріжте півкільцями. Обсмажте цибулю протягом 2-3 хвилин на вершковому маслі. Додайте відварені гриби та продовжуйте тримати на вогні 7-8 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Натріть бринзу та підготуйте горщики.
- Нагрійте вершкове масло на маленькій сковорідці. Додайте борошно та смажте його 30 секунд, постійно помішуючи. Додайте сметану, сіль та перець. Зачекайте поки суміш закипить та вимкніть вогонь.
- Покладіть гриби з цибулею в горщики. Залийте соусом зі сметани та присипте бринзою. Запікайте страву 10-15 хвилин, поки не з'явиться скоринка.
Гриби з бринзою в горщиках готові. Смачного!
Раніше ми писали покроковий рецепт голубців із червоної капусти. Подавайте готову страву зі сметаною та зеленню.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ