RU UA
1

Рецепт яблучного пирога, перед яким ніхто не встоїть

Рецепти 19:30 - 30 січня 2023

Це класичний рецепт із традиційними інгредієнтами, завдяки якому смак пирога виходить незабутнім

Яблучний пиріг

Покроковий рецепт класичного яблучного пирога / Фото: Freepik

Освоїти рецепт яблучного пирога зможуть навіть недосвідчені господині, адже готується він неймовірно просто і без зайвих зусиль.

Деталі

Зверху ми обов'язково прикрасимо його скоринкою у формі решітки. Можливо, з першого разу вона не вийде ідеальною на вигляд, але її хрусткий смак нікого не залишить байдужим. Важливо саме переплітати шматочки тіста, щоб смужки не набубнявіли і не перетворилися на перекошене щось.

Інгредієнти

Тісто:

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Сіль - 1 ч.л
  • Цукор-пісок - 2 ст.л
  • Масло вершкове - 170 г
  • Маргарин - 110 г
  • Горілка - 50 г
  • Вода - 50 г

Начинка:

  • Яблука - 7 шт
  • Масло вершкове - 40 г
  • Борошно пшеничне - 3 ст.л
  • Сік лимона - 1 плід
  • Цукор-пісок - ½ склянки
  • Цукор коричневий - ½ склянки
  • Горіх мускатний - ½ ч.л
  • Кориця - 1 ч.л
  • Сіль - дрібка
Яблучний пиріг класичний - покроковий рецепт / Фото: Freepik

Рецепт яблучного пирога

  1. Для тіста нам знадобляться півтори склянки борошна, цукор і сіль. Змішайте їх, а потім додайте до них вершкове масло і маргарин кімнатної температури. Збийте до отримання однорідної маси в кухонному комбайні. Додайте решту борошна і знову замісіть тісто до повного змішування всіх компонентів.
  2. Перекладіть його в глибоку ємність і зверху збризніть водою і горілкою. Перемішайте його гумовою лопаткою. Тісто має стати трохи липким. Розділіть його на дві частини та сформуйте з них кульки. Кожну злегка приплюсніть, оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник приблизно на 1 годину.
  3. Для начинки слід розтопити вершкове масло на помірному вогні. Додайте до нього борошно і перемішайте до отримання однорідної пасти. Потім додайте до маси цукор, лимонний сік і готуйте до густоти, постійно помішуючи. Щойно маса почне пузиритися, зніміть її з вогню.
  4. Яблука наріжте тонкими шматочками і викладіть у середній мисці. Залийте їх приготовленою на попередньому кроці сумішшю та перемішайте. Усі яблука мають повністю покритися нею.
  5. Дістаньте тісто з холодильника і викладіть у попередньо змащену олією форму для випічки. Другу частину тіста використовуйте для створення решітчастої скоринки, яку слід викласти на рівномірно розподілені яблука.
  6. Випікайте яблучний пиріг класичний близько 15 хвилин за температури 220 градусів, а потім ще 35 хвилин за температури 180 градусів. Скоринка має набути золотистого відтінку, а начинка має почати пузиритися. Дайте йому трохи охолонути і подавайте притрушеним цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Рекомендуємо також спробувати сливовий пиріг за унікальним рецептом, який використовували в родині відомої української письменниці Ольги Кобилянської.

Джерело: tsn.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин