Рецепт яблучного пирога, перед яким ніхто не встоїть
Це класичний рецепт із традиційними інгредієнтами, завдяки якому смак пирога виходить незабутнім

Покроковий рецепт класичного яблучного пирога / Фото: Freepik
Освоїти рецепт яблучного пирога зможуть навіть недосвідчені господині, адже готується він неймовірно просто і без зайвих зусиль.
Деталі
Зверху ми обов'язково прикрасимо його скоринкою у формі решітки. Можливо, з першого разу вона не вийде ідеальною на вигляд, але її хрусткий смак нікого не залишить байдужим. Важливо саме переплітати шматочки тіста, щоб смужки не набубнявіли і не перетворилися на перекошене щось.
Інгредієнти
Тісто:
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сіль - 1 ч.л
- Цукор-пісок - 2 ст.л
- Масло вершкове - 170 г
- Маргарин - 110 г
- Горілка - 50 г
- Вода - 50 г
Начинка:
- Яблука - 7 шт
- Масло вершкове - 40 г
- Борошно пшеничне - 3 ст.л
- Сік лимона - 1 плід
- Цукор-пісок - ½ склянки
- Цукор коричневий - ½ склянки
- Горіх мускатний - ½ ч.л
- Кориця - 1 ч.л
- Сіль - дрібка

Рецепт яблучного пирога
- Для тіста нам знадобляться півтори склянки борошна, цукор і сіль. Змішайте їх, а потім додайте до них вершкове масло і маргарин кімнатної температури. Збийте до отримання однорідної маси в кухонному комбайні. Додайте решту борошна і знову замісіть тісто до повного змішування всіх компонентів.
- Перекладіть його в глибоку ємність і зверху збризніть водою і горілкою. Перемішайте його гумовою лопаткою. Тісто має стати трохи липким. Розділіть його на дві частини та сформуйте з них кульки. Кожну злегка приплюсніть, оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник приблизно на 1 годину.
- Для начинки слід розтопити вершкове масло на помірному вогні. Додайте до нього борошно і перемішайте до отримання однорідної пасти. Потім додайте до маси цукор, лимонний сік і готуйте до густоти, постійно помішуючи. Щойно маса почне пузиритися, зніміть її з вогню.
- Яблука наріжте тонкими шматочками і викладіть у середній мисці. Залийте їх приготовленою на попередньому кроці сумішшю та перемішайте. Усі яблука мають повністю покритися нею.
- Дістаньте тісто з холодильника і викладіть у попередньо змащену олією форму для випічки. Другу частину тіста використовуйте для створення решітчастої скоринки, яку слід викласти на рівномірно розподілені яблука.
- Випікайте яблучний пиріг класичний близько 15 хвилин за температури 220 градусів, а потім ще 35 хвилин за температури 180 градусів. Скоринка має набути золотистого відтінку, а начинка має почати пузиритися. Дайте йому трохи охолонути і подавайте притрушеним цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Рекомендуємо також спробувати сливовий пиріг за унікальним рецептом, який використовували в родині відомої української письменниці Ольги Кобилянської.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!