RU UA
1

Ніби щойно з Парижа: рецепт французького цибулевого супу

Рецепти 10:00 - 01 лютого 2023

Щоб відчути дух Франції можна навіть не покидати домівку

Ніби щойно з Парижа: рецепт французького цибулевого супу

Рецепт цибулевого французького супу / Фото: Pixabay

Цибулевий суп може здатися чимось не надто смачним, адже цей овоч не надто асоціюється з чимось вишуканим. Однак французи навчилися готувати ніжну страву, яка задовольнить навіть найприскіпливіших гурманів. Головне — не забудьте подати його зі смачною та хрусткою грінкою. 

Вам знадобиться:

  • 3 цибулини великого розміру
  • 2 зубчики часнику
  • 80 г вершкового масла
  • півтора літра бульйону з яловичини
  • 50 г коньяку
  • 120 г тертого сиру
  • половина багета
  • 2 шт свіжого чебрецю
  • 1 лавровий лист
  • сіль та перець на смак

Спосіб приготування:

  1. Цибулю наріжте тоненькими кільцями, часник подрібніть будь-яким зручним способом.
  2. Вершкове масло розтопіть на середньому вогні. Туди ж покладіть цибулю та смажте до м'якості. Після зменште вогонь да смажте до рум'яності. Додайте подрібнений часник.
  3. Перекладіть цибулю з часником до каструлі, залийте бульйоном та коньяком. Додайте чебрець і лавровий лист.  Варіть суп мінімум годину.
  4. Наприкінці додайте сіль та перець на смак.
  5. Духовку розігрійте. Суп розлийте у посудини, у яких можна випікати. У кожну покладіть по скибочці багета, зверху посипте хліб сиром. Запікайте протягом 3 хвилин.

Раніше ми ділилися рецептом мінестроне з броколі.

Джерело: Контракти

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин