Ніби щойно з Парижа: рецепт французького цибулевого супу
Щоб відчути дух Франції можна навіть не покидати домівку

Рецепт цибулевого французького супу / Фото: Pixabay
Цибулевий суп може здатися чимось не надто смачним, адже цей овоч не надто асоціюється з чимось вишуканим. Однак французи навчилися готувати ніжну страву, яка задовольнить навіть найприскіпливіших гурманів. Головне — не забудьте подати його зі смачною та хрусткою грінкою.
Вам знадобиться:
- 3 цибулини великого розміру
- 2 зубчики часнику
- 80 г вершкового масла
- півтора літра бульйону з яловичини
- 50 г коньяку
- 120 г тертого сиру
- половина багета
- 2 шт свіжого чебрецю
- 1 лавровий лист
- сіль та перець на смак
Спосіб приготування:
- Цибулю наріжте тоненькими кільцями, часник подрібніть будь-яким зручним способом.
- Вершкове масло розтопіть на середньому вогні. Туди ж покладіть цибулю та смажте до м'якості. Після зменште вогонь да смажте до рум'яності. Додайте подрібнений часник.
- Перекладіть цибулю з часником до каструлі, залийте бульйоном та коньяком. Додайте чебрець і лавровий лист. Варіть суп мінімум годину.
- Наприкінці додайте сіль та перець на смак.
- Духовку розігрійте. Суп розлийте у посудини, у яких можна випікати. У кожну покладіть по скибочці багета, зверху посипте хліб сиром. Запікайте протягом 3 хвилин.
Раніше ми ділилися рецептом мінестроне з броколі.
Джерело:
Контракти
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ