З використанням свіжої капусти: покроковий рецепт капустняку по-полтавськи
Один із найсмачніших корисних супів готується дуже просто

Покроковий рецепт капустняку по-полтавськи\Фото: Getty images
Капустняк – смачний старовинний суп, поширений в Україні, Польщі, Словаччині. У нашій статті ми розповімо про те, як приготувати саме його полтавський варіант
Головні відмінності
Традиційний варіант цієї страви готується на м'ясному бульйоні з овочами, пшоном і квашеною капустою. Однак у полтавському варіанті використовується саме свіжа білокачанна капуста. Крім цього, якщо в інших регіонах України така страва була повсякденною, тоді як на Полтавщині капустняк готувався на весілля чи поминки.
Інгредієнти
- Вода – 3 л;
- М'ясо – 400 г;
- Капуста білокачанна – 500 г;
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- Морква – 2 шт.;
- Картопля – 3 шт.;
- Пшоно - 60 г;
- Томатна паста – 200 г;
- Сіль;
- Перець чорний мелений;
- Лавровий лист – 1 шт.;
- Олія соняшникова – 30 мл;
- Борошно пшеничне - 40 г
Процес приготування
- Миємо м'ясо, потім заливаємо водою, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після того, як вода закипіла, знімаємо піну, солимо і варимо 40-50 хвилин.
- Пшоно заливаємо окропом на 2 хвилини, потім кладемо його в киплячий бульйон і варимо 7 хвилин.
- Овочі слід очистити та вимити. Картоплю та моркву натираємо на середній тертці. Капусту – на грубій тертці. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками.
- Додаємо моркву та м'ясо в бульйон і варимо близько десяти хвилин. Капусту додаємо до овочів та м'яса, варимо ще 15 хвилин помішуючи.
- Потім слід посолити, поперчити, додай картоплю, томатну пасту, лавровий лист. Готуємо 10 хвилин.
- Цибулю подрібнюємо, обсмажуємо на олії до м'якості, після чого посипаємо борошном і перемішуємо. Кладемо його в капустняк, варимо ще 10 хвилин. Даємо готовому капустняку трохи настоятися і подаємо до столу.
Раніше ми ділилися рецептом мінестроне з броколі.
Джерело:
Шуба
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ