Булочки на пиві: пухка та ароматна випічка, яка швидко втамує голод
Незвичний інгредієнт змінить традиційний смак булочок, які сподобаються усій родині

Рецепт булочок на пиві/Фото: pexels
Секрет приготування цієї випічки полягає у використанні пива. Замість води для замішування тіста варто влити цей напій. Саме тоді булочки вийдуть пишними, хрусткими та із солодкою ноткою хмелю. Розповідаємо, як приготувати випічку з додаванням пива.
Інгредієнти
- молоко - 200 мл
- дріжджі свіжі - 50 г
- цукор - 200 г
- цукор ванільний - 10 г
- яйця - 2 шт.
- пиво - 200 мл
- маргарин - 100 г
- борошно пшеничне - 1 кг
- кориця мелена - 10 г
Спосіб приготування
- У теплому молоці розчиніть дріжджі, додавши 10 г цукру. Залиште відпочити на 15 хвилин.
- Яйце і білок збийте з цукром до однорідності. У просіяне борошно додайте дріжджову масу, яйця з цукром, ванільний цукор і тепле пиво.
- Замішуючи тісто, влийте розтоплений маргарин і вимішуйте, доки воно не стане м'яким. Накрийте рушником і залиште на 30 хвилин.
- Із тіста сформуйте круглі булочки й викладіть на деко. Дайте постояти 15 хвилин. Зробіть ножем посередині надрізи хрест-навхрест. Змастіть жовтком, збитим з ложкою молока, і посипте корицею за бажанням.
- Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 35-40 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати творожні булочки з кунжутом за 20 хвилин. Завдяки унікальному складу вони вийдуть легкими, повітряними і дуже ароматними.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ