RU UA
1

Булочки на пиві: пухка та ароматна випічка, яка швидко втамує голод

Рецепти 09:00 - 04 лютого 2023

Незвичний інгредієнт змінить традиційний смак булочок, які сподобаються усій родині

Булочки на пиві: пухка та ароматна випічка, яка швидко втамує голод

Рецепт булочок на пиві/Фото: pexels

Секрет приготування цієї випічки полягає у використанні пива. Замість води для замішування тіста варто влити цей напій. Саме тоді булочки вийдуть пишними, хрусткими та із солодкою ноткою хмелю. Розповідаємо, як приготувати випічку з додаванням пива.

Інгредієнти

  • молоко - 200 мл
  • дріжджі свіжі - 50 г
  • цукор - 200 г
  • цукор ванільний - 10 г
  • яйця - 2 шт.
  • пиво - 200 мл
  • маргарин - 100 г
  • борошно пшеничне - 1 кг
  • кориця мелена - 10 г

Спосіб приготування

  1. У теплому молоці розчиніть дріжджі, додавши 10 г цукру. Залиште відпочити на 15 хвилин.
  2. Яйце і білок збийте з цукром до однорідності. У просіяне борошно додайте дріжджову масу, яйця з цукром, ванільний цукор і тепле пиво.
  3. Замішуючи тісто, влийте розтоплений маргарин і вимішуйте, доки воно не стане м'яким. Накрийте рушником і залиште на 30 хвилин.
  4. Із тіста сформуйте круглі булочки й викладіть на деко. Дайте постояти 15 хвилин. Зробіть ножем посередині надрізи хрест-навхрест. Змастіть жовтком, збитим з ложкою молока, і посипте корицею за бажанням.
  5. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 35-40 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати творожні булочки з кунжутом за 20 хвилин. Завдяки унікальному складу вони вийдуть легкими, повітряними і дуже ароматними. 

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин