Захопить будь-кого: рецепт смаженого курячого філе з часником та соусом теріякі
Цей спосіб приготування курки стане вашим улюбленим

Рецепт курки з соусом теріякі / Фото: Pixabay
Частою проблемою під час приготування курячого філе — його сухість, яка не всім до смаку. Щоб зберегти соковитість м'яса, використовуйте соуси та спеції, а на самому філе робіть надрізи для кращого ступеня приготування. Прикладом рецепта, в якому застосовуються усі ці корисні поради, є той, яким ми поділимося.
Вам знадобиться:
- 2 філе
- столова ложка борошна або крохмалю
- 15 г вершкового масла
- 3 столових ложки соусу теріякі
- 2 зубчики часнику
- чайна ложка меду
- сіль та перець на смак
- олія для смаження
Спосіб приготування:
- Перед тим, як замаринувати філе, поділіть його навпіл та зробіть зверху перехресні надрізи у формі кубиків.
- Додайте сіль та перець на ваш смак, ретельно промніть м'ясо та посипте крохмалем чи борошном.
- Пательню розігрійте. Додайте олію та обсмажте курку з обох боків по 5 хвилин. Робити це варто під кришкою. Згодом додайте цілі зубчики часнику, вершкове масло та ще трохи посмажте.
- Додайте до філе мед і соус теріякі. Обсмажуйте, доки заправка повністю не покриє м'ясо.
- Готову страву можна подавати з кунжутом або зеленою цибулею. Додайте також улюблений гарнір.
Нещодавно ми ділилися рецептом кролика у томатному соусі.
Джерело:
anny.cooking
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ