На основі меду: рецепт яблучного зефіру без додавання цукру
Простий десерт зможе приготувати кожен

Як приготувати зефір вдома/Фото: Pexels
Смачні солодощі без додавання цукру можна приготувати вдома. Яблучний зефір на основі меду зможе порадувати вас та здивувати приємним смаком.
Домашній зефір: інгредієнти
- Яєчний білок — 2 шт
- Мед — 2 ч.л
- Вода — 1/2 склянки
- Яблука — 3 шт
- Агар-агар — 10 г
Як приготувати домашній зефір
- Помийте яблука та видаліть серцевини. Половинки фрукта викладіть на деко та запікайте у духовці при 150 градусах 20 хвилин.
- Зачекайте декілька хвилин та зніміть шкірку. Розімніть м'якоть виделкою або блендером.
- Змішайте пюре з яблук та мед.
- Збийте білки до твердих піків. Додайте пюре та продовжуйте перемішувати.
- Розчиніть агар-агар у воді. Доведіть до кипіння та постійно перемішуйте. Прокип'ятіть 2-3 хвилини.
- Повільно вливайте суміш в білки та пюре. Під час цього потрібно не припиняти збивати блендером чи виделкою.
- Перекладіть суміш у кондитерський мішок. Видавіть зефіринки на деко, яке застелене пергаментом.
- Залиште яблучний зефір у прохолодному місці на 12 годин.
Домашній зефір з яблук та меду готовий. Смачного!
Раніше ми писали рецепт улюблених солодощів Біллі Айліш. Зірка розповіла, як можна порадувати себе без шкоди для здоров'я.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ