RU UA
1

Улюблена страва Тома Гіддлстона: рецепт соусу болоньєзе, яким обожнює смакувати зірка фільму "Тор"

Рецепти 12:30 - 04 лютого 2023

Для приготування соусу знаменитість використовує декілька лайфхаків

Улюблена страва Тома Гіддлстона: рецепт соусу болоньєзе, яким обожнює смакувати зірка фільму "Тор"

Рецепт улюбленого соусу Тома Гіддлстона/Фото: колаж МЕТА

Британський актор Том Гіддлстон любить готувати соус болоньєзе для різноманітних страв. Зірка користується декількома хитрощами. 

Для соусу знаменитість використовує велику кількість вершкового масла, бекон і тушкує фарш з яловичини та овочів на плиті. У кінці процесу приготування Том ставить каструлю в духовку, щоб загустити соус і випарити червоне вино. Розповідаємо, як повторити це у себе на кухні.

Інгредієнти

  • яловичий фарш - 230 г
  • панчета - 60 г
  • олія оливкова Extra Virgin - 2 ст. л.
  • цибуля жовта ріпчаста - 1/2 шт.
  • морква - 1 шт.
  • селера, стебла - 1 шт.
  • вино червоне сухе - 1/2 склянки
  • паста томатна - 2 ст. л.
  • вода - 1/2 склянки
  • яловичий бульйон - 240 мл
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • макарони - 450 г
  • сир парміджано реджано - за смаком

Спосіб приготування

  1. Подрібніть панчету, овочі та обсмажте з олією.
  2. До цибулі додайте фарш і продовжуйте готувати, поки він не підсмажиться.
  3. Додайте вино і дайте соусу покипіти, поки вино не випарується. Після цього додайте томатну пасту, розведену у половині склянці води, бульйону і приправи.
  4. Продовжуйте тушкувати на дуже повільному вогні близько 2 годин, періодично помішуючи і додаючи бульйон. Під час приготування соус поступово буде ставати смачнішим, деякі кулінарі пропонують готувати болоньєзе протягом 6 годин.
  5. До соусу відваріть пасту. До столу страву варто подавати під болоньєзе із натертим зверху пармезаном.

Раніше ми писали, як приготувати піцу на сковороді. Подавати страву потрібно гарячою. 

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин