RU UA
1

Для ідеальної випічки: найпростіший рецепт дріжджового тіста

Рецепти 12:00 - 05 лютого 2023

Це тісто якнайкраще підійде для солодкої випічки, наприклад, повітряних булочок

Тісто

Покроковий рецепт тіста без дріжджів / Фото: Freepik

Кожна господиня за роки кулінарної праці виробляє власний рецепт дріжджового тіста.

Деталі

З досвідом з'являються свої секрети, які допомагають витрачати менше часу на приготування основи для випічки.

Що потрібно на дріжджове тісто

  • Борошно пшеничне — 250 г
  • Дріжджі сухі — 4 г
  • Яйце куряче — 2 шт
  • Цукор-пісок — 30 г
  • Вершкове масло — 200 г
  • Жовток — 1 шт

Рецепт дріжджового тіста

  1. У глибоку миску просійте борошно, вбийте до нього яйця, додайте цукор і замісіть тісто з поступовим додаванням м'якого масла. Жовток додавайте останнім! Якщо масло тільки з холодильника, йому слід дати постояти за кімнатної температури.
  2. Перекладіть тісто в змащену олією ємність і накрийте його. Відставте в тепле місце приблизно на 3 години.
  3. Вимісіть тісто легкими, повітряними рухами, а потім відправте в холодильник.
  4. Цей рецепт дріжджового тіста містить важливий нюанс: щоб основа для майбутньої випічки добре піднялася, їй слід дати постояти понад годину в теплі.

А якщо ви не хочете витрачати дріжджі на приготування випічки в домашніх умовах, можете скористатися рецептом бездріжджового тіста від шеф-кухаря. Воно швидко замішується і підходить до пиріжків.

Джерело: smachnonews.24tv.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин