Для ідеальної випічки: найпростіший рецепт дріжджового тіста
Це тісто якнайкраще підійде для солодкої випічки, наприклад, повітряних булочок

Покроковий рецепт тіста без дріжджів / Фото: Freepik
Кожна господиня за роки кулінарної праці виробляє власний рецепт дріжджового тіста.
Деталі
З досвідом з'являються свої секрети, які допомагають витрачати менше часу на приготування основи для випічки.
Що потрібно на дріжджове тісто
- Борошно пшеничне — 250 г
- Дріжджі сухі — 4 г
- Яйце куряче — 2 шт
- Цукор-пісок — 30 г
- Вершкове масло — 200 г
- Жовток — 1 шт
Рецепт дріжджового тіста
- У глибоку миску просійте борошно, вбийте до нього яйця, додайте цукор і замісіть тісто з поступовим додаванням м'якого масла. Жовток додавайте останнім! Якщо масло тільки з холодильника, йому слід дати постояти за кімнатної температури.
- Перекладіть тісто в змащену олією ємність і накрийте його. Відставте в тепле місце приблизно на 3 години.
- Вимісіть тісто легкими, повітряними рухами, а потім відправте в холодильник.
- Цей рецепт дріжджового тіста містить важливий нюанс: щоб основа для майбутньої випічки добре піднялася, їй слід дати постояти понад годину в теплі.
А якщо ви не хочете витрачати дріжджі на приготування випічки в домашніх умовах, можете скористатися рецептом бездріжджового тіста від шеф-кухаря. Воно швидко замішується і підходить до пиріжків.
Джерело:
smachnonews.24tv.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ