RU UA
1

Ніколи не буде жорстким: шеф-кухар розказав хитрощі приготування ніжного м'яса

Рецепти 16:33 - 06 лютого 2023

Ці корисні поради допоможуть вам приготувати соковиті та ніжні м'ясні страви

Ніколи не буде жорстким: шеф-кухар розказав хитрощі приготування ніжного м'яса

Шеф-кухар поділився секретами, як приготувати м'яке та ніжне м'ясо/Фото: José Ignacio Pompé/Unsplash

Інколи буває так, що приготування ідеальної вечері проходить не за планом. Стейк чомусь виявився сухим або настільки жорстким, що його важко порізати ножем. Не завжди в цьому винне саме м'ясо, адже до будь-якого продукту потрібен правильний підхід. Щоб приготувати яловичину або свинину м'якою потрібно знайти деякі хитрощі. Шеф-кухар французького ресторану Семюель Ле Бох поділився порадами, які допоможуть вам приготувати ніжну та соковиту м'ясну страву. 

Деталі

М'ясо можна обваляти у крупній солі, кількох ложках соди або меду і дати йому полежати, аби ці інгредієнти почали діяти на волокна м’яса. Після промийте його і воно стане м'якішим.

Також пом'якшити продукт можна завдяки відбиванню, щоб розтрощити волокна  тим самим надати м'якість.

Соковите та ніжне м'ясо можна приготувати завдяки маринаду: 

1. Кислий маринад 

Вам потрібні елементи, які містять неабразивні, м’які кислоти, які  здатні проникати в м’язові волокна та розм'якшувати їх. Підійде лимон, червоне вино або сидровий оцет. Також для маринаду чудово підходять помідори або ананаси. 

2. Молочний маринад

Молочні закваски мають розм’якшувальну здатність завдяки своїм ферментам. Потрібно замочити м'ясо в молоці або в кефірі приблизно від 5 до 8 годин або залишити на ніч у холодильнику. Після такої "молочної ванни" м'ясо буде ніжним та м'яким.

3. Маринад з гірчицею

Чудово розм'якшує м'ясо гірчиця. Натріть нею шмат м'яса і залиште на ніч в холодильнику. На наступний день його можна буде запекти в духовці. Якщо ви додасте до гірчиці ложку меду, у вас вийде чудовий медово-гірчичний маринад. Підготовлене таким чином м'ясо можна запікати або тушкувати.

 

Днями експертка з харчування назвала найкориснішу ковбасу. Вона також пояснила, чому додають у продукт барвник.

Джерело: Sante plus

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин