Десерт з мінімумом калорій: рецепт дієтичного штруделю з лавашу
Проста та смачна страва не займає багато часу

Рецепт дієтичного штруделю з лаваша. Фото: Getty images
Навіть коли ви на дієті, зовсім не обов'язково відмовлятися від солодощів. Споживання невеликої кількості недоданого цукру з дотриманням калорій лише позитивно позначиться на вашому настрої, а значить допоможе схудненню.
Традиційна страва німецької, чеської австрійської кухні зручна для дієтологів тим, оскільки містить у своєму складі натуральні фрукти. Якщо не посипати її цукровою пудрою, то ще все ще зберігатиме свою солодкість і не нестиме велике енергетичне навантаження на організм.
Інгредієнти:
- Лаваш — 1 шт.;
- Сир — 150 г;
- Яблука — 2 шт.;
- Груша — 1 шт.;
- Родзинки, горіхи — жменя;
- Мед — 1 ст. л.;
- Кориця — за смаком;
- Жовток сирий - 1 шт.
Алгоритм приготування
- Додайте в сир мед та ретельно розмішайте його до пастоподібного стану. Дрібним кубиком наріжте яблука та грушу.
- Поступово розподіліть сир по лавашу, відступивши від одного краю на 5-7 сантиметрів.
- Викладіть нарізані яблука та грушу. Посипте ізюмом.
- Загорніть лаваш із начинкою в рулет.
- Викладіть штрудель на лист, застелений пергаментом. Змастіть жовтком для утворення золотистої скоринки. Потім слід відправити рулет у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на двадцять хвилин.
Якщо ж ви переживаєте за фігуру або сидите на дієті, ми підготували спеціально для вас сніданок, який приносить найбільшу користь організму.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!