RU UA
1

Десерт до Дня святого Валентина: готуємо шоколадний мус зі збитими вершками

Рецепти 08:42 - 14 лютого 2024

Для отримання вишуканого смаку вам знадобиться чорний шоколад

Десерт до Дня святого Валентина: готуємо шоколадний мус зі збитими вершками

Як приготувати ніжний шоколадний мус/Фото: Pinterest

Шоколадний мус — надзвичайно смачний десерт, який відмінно підійде до Дня святого Валентина. Спробуйте приготувати його та здивувати свою кохану людину.

Шоколадний мус: інгредієнти

  • Вершки 33% — 2 склянки
  • Жовток курячого яйця — 4 шт
  • Цукор — 3 ст.л
  • Ванільний екстракт — 1 ч.л
  • Чорний шоколад — 200 г
  • Збиті вершки — за смаком

Як приготувати шоколадний мус

  1. Нагрійте у каструлі об'ємом 1 л 3/4 склянки вершків.
  2. Збийте жовтки, цукор та щіпку солі. Повільно додавайте гарячі вершки та відразу збивайте.
  3. Перелийте суміш назад у каструлю. Тримайте на помірному вогні, поки температура не підніметься до 71 градуса за Цельсієм. Не забувайте постійно перемішувати.
  4. Перелийте крем через дрібне сито у миску та всипте ванілін.
  5. Розтопіть чорний шоколад. Додайте до нього заварний крем та збийте до однорідності. Зачекайте кілька хвилин, поки маса стане холодною.
  6. Збийте в іншому посуді решту вершків до появи піків. Використовуйте блендер або міксер. Влийте вершки у шоколадний крем. Обережно перемішайте масу.
  7. Ложкою розлийте шоколадний мус у склянки або келихи. Накрийте кришкою та залиште у холодильнику на 6-8 годин.
  8. Прикрасити десерт можна збитими вершками.

Ніжний та романтичний десерт готовий. Смачного!

Раніше ми писали рецепт яблучного зефіру без додавання цукру. Простий десерт зможе приготувати кожен.

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин