Десерт до Дня святого Валентина: готуємо шоколадний мус зі збитими вершками
Для отримання вишуканого смаку вам знадобиться чорний шоколад

Як приготувати ніжний шоколадний мус/Фото: Pinterest
Шоколадний мус — надзвичайно смачний десерт, який відмінно підійде до Дня святого Валентина. Спробуйте приготувати його та здивувати свою кохану людину.
Шоколадний мус: інгредієнти
- Вершки 33% — 2 склянки
- Жовток курячого яйця — 4 шт
- Цукор — 3 ст.л
- Ванільний екстракт — 1 ч.л
- Чорний шоколад — 200 г
- Збиті вершки — за смаком
Як приготувати шоколадний мус
- Нагрійте у каструлі об'ємом 1 л 3/4 склянки вершків.
- Збийте жовтки, цукор та щіпку солі. Повільно додавайте гарячі вершки та відразу збивайте.
- Перелийте суміш назад у каструлю. Тримайте на помірному вогні, поки температура не підніметься до 71 градуса за Цельсієм. Не забувайте постійно перемішувати.
- Перелийте крем через дрібне сито у миску та всипте ванілін.
- Розтопіть чорний шоколад. Додайте до нього заварний крем та збийте до однорідності. Зачекайте кілька хвилин, поки маса стане холодною.
- Збийте в іншому посуді решту вершків до появи піків. Використовуйте блендер або міксер. Влийте вершки у шоколадний крем. Обережно перемішайте масу.
- Ложкою розлийте шоколадний мус у склянки або келихи. Накрийте кришкою та залиште у холодильнику на 6-8 годин.
- Прикрасити десерт можна збитими вершками.
Ніжний та романтичний десерт готовий. Смачного!
Раніше ми писали рецепт яблучного зефіру без додавання цукру. Простий десерт зможе приготувати кожен.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ