Дешева страва, яка не зіпсує фігуру: рецепт горохового супу-пюре
На приготування цього супу піде приблизно сорок хвилин

Рецепт горохового супу-пюре. Фото: Getty images
Горох один із найдоступніших і найдешевших білкових продуктів. Як будь-який рослинний продукт, він також багатий на клітковину, яка виводить з організму частину жирів, знижує ризик холестерину і зменшує ризик атеросклерозу. Також у ньому безліч корисних компонентів та мінералів. У нашій статті ми поговоримо про приготування однієї з найпопулярніших страв з цього овочу – горохового супу-пюре.
Складові
- 200 г зеленого горошку (свіжого чи замороженого);
- Половина цибулини;
- 1 зубчик часнику;
- 5 листів салату;
- 1 ст. л. олії;
- 150 мл вершків;
- Сіль за смаком.
Алгоритм приготування
- Очистіть цибулю, добре помийте і нарізайте її півкільцями.
- Потім слід очистити часник і нарізати його скибочками.
- Розігрійте оливкову олію у сотейнику.
- Обсмажте цибулю та часник на середньому вогні до м'якості (7 хвилин). Потрібно стежити, щоб вони не пересмажилися та не стали жорсткими.
- Наріжте салат.
- Додайте салат до цибулі та часнику. Перемішайте і смажте ще 2-3 хвилини.
- Додайте горошок. Налийте води так, щоб вона лише покривала овочі. Посоліть її. Варіть суп-крем із зеленого горошку 20-30 хвилин.
- Додайте вершки та ще раз збийте суп.
Раніше ми ділилися рецептом яблучного пирога.
Джерело:
Файні рецепти
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ