RU UA
1

Дешева страва, яка не зіпсує фігуру: рецепт горохового супу-пюре

Рецепти 15:00 - 09 лютого 2023

На приготування цього супу піде приблизно сорок хвилин

Рецепт горохового супу-пюре. Фото: Getty images

Рецепт горохового супу-пюре. Фото: Getty images

Горох один із найдоступніших і найдешевших білкових продуктів. Як будь-який рослинний продукт, він також багатий на клітковину, яка виводить з організму частину жирів, знижує ризик холестерину і зменшує ризик атеросклерозу. Також у ньому безліч корисних компонентів та мінералів. У нашій статті ми поговоримо про приготування однієї з найпопулярніших страв з цього овочу – горохового супу-пюре.

Складові

  • 200 г зеленого горошку (свіжого чи замороженого);
  • Половина цибулини;
  • 1 зубчик часнику;
  • 5 листів салату;
  • 1 ст. л. олії;
  • 150 мл вершків;
  • Сіль за смаком.

Алгоритм приготування

  1. Очистіть цибулю, добре помийте і нарізайте її півкільцями.
  2. Потім слід очистити часник і нарізати його скибочками.
  3. Розігрійте оливкову олію у сотейнику.
  4. Обсмажте цибулю та часник на середньому вогні до м'якості (7 хвилин). Потрібно стежити, щоб вони не пересмажилися та не стали жорсткими.
  5. Наріжте салат.
  6. Додайте салат до цибулі та часнику. Перемішайте і смажте ще 2-3 хвилини.
  7. Додайте горошок. Налийте води так, щоб вона лише покривала овочі. Посоліть її. Варіть суп-крем із зеленого горошку 20-30 хвилин.
  8. Додайте вершки та ще раз збийте суп.

Раніше ми ділилися рецептом яблучного пирога.

Джерело: Файні рецепти

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин