ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Картопля по-французьки, як у бабусі: хрустка скоринка і ніжна серединка

Рецепти 07:05 - 21 червня 2025

Простий, але смачний рецепт

Картопля по-французьки, як у бабусі: хрустка скоринка і ніжна серединка

Картопля по-французьки, як у бабусі: хрустка скоринка і ніжна серединка / Фото: Обозреватель

Здається, немає нічого простішого за запечену картоплю. Але саме бабусині рецепти доводять – у простоті криється геніальність. Сьогодні приготуємо картоплю по-французьки так, як це робили в дитинстві: зі скоринкою, що хрумтить, і ніжною серединкою, яка тане в роті.

Деталі

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Фарш (свинина/яловичина або змішаний) – 400 г
  • Сметана – 200 мл
  • Сир твердий – 150 г
  • Яйце – 1 шт
  • Часник – 2 зубчики (за бажанням)
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Рослинна олія – для змащування форми
  • Сухі трави (італійські, прованські) – за бажанням

Покрокове приготування:

Крок 1: Підготовка інгредієнтів
– Картоплю очистити, нарізати тонкими кружечками (2-3 мм).
– Цибулю порізати півкільцями.
– Сир натерти на тертці.
– Якщо використовуєш часник – дрібно поріж або натри.

Крок 2: Підготовка заливки
– Змішай сметану, яйце, сіль, перець, улюблені трави.
– Можна додати трохи тертого сиру для густішого смаку.

Крок 3: Збірка страви

  1. Змасти форму олією.
  2. Виклади шар картоплі.
  3. Далі шар фаршу (можна трохи посолити окремо).
  4. Потім шар цибулі.
  5. Полий все частиною заливки.
  6. Повтори шари 2-3 рази. Верхній шар – обов’язково картопля.
  7. Залий залишком заливки. Посип сиром зверху.

Крок 4: Запікання
– Накрий фольгою та постав у духовку при 180°C на 40 хв.
– Потім зніми фольгу й запікай ще 20–30 хв до золотистої скоринки.

Порада від бабусі:

– Страва буде ще смачнішою, якщо після духовки дати їй "відпочити" 10 хв – картопля вбере сік і стане м’якою всередині, а скоринка залишиться хрусткою.

Читайте також: Забудьте про нудні супи! Цей рецепт здивує вас глибиною смаку та простотою приготування.

Джерело: МЕТА

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин