Мексиканський мус з ананасами: рецепт улюбленого десерту Фріди Кало
Ця страва, як і творчість художниці дуже яскрава та насичена

Рецепт бататового мусу з ананасами від Фріди Кало/Фото: колаж Мета
Легендарна мексиканська художниця Фріда Кало дуже любила готувати для свого чоловіка Дієго Рівери. Вона спочатку не вміла готувати, і попросила колишню дружину свого коханого навчити її кулінарії, щоб радувати свого чоловіка смачними стравами.
Щоразу, коли художниця приносила чоловікові їжу, вона говорила: "Я тебе обожнюю". Ця традиція створювала іскру в їхніх стосунках. Кало готувала чудові мексиканські страви, однією з яких є бататовий мус з ананасами. Ділимося рецептом яскравого та смачного десерту.
Рецепт бататового мусу з ананасами від Фріди Кало: інгредієнти
- Батат — 500 г;
- Ананас свіжий — 250 г;
- Кокосове молоко — 100 мл;
- Цукор — 100 г;
- Сік лайма — 20 мл.
Спосіб приготування бататового мусу з ананасами від Фріди Кало:
- Батат добряче помийте і просушіть, потім у шкірці запечіть у духовці до готовності протягом 25-30 хвилин.
- Дістаньте й остудіть, потім зніміть шкірку і пюруйте в зручний спосіб (товкачиком чи в блендері), додавши кокосове молоко.
- Ананас почистьте й наріжте кубиками, змішайте з цукром, викладіть у розігріту сковороду і карамелізуйте середньому вогні до появи сиропу.
- У піалку чи на тарілку викладіть бататовий мус, зверху викладіть підсмажений ананас, полийте сиропом і соком лайма. Смачного!
Емма Стоун використовує випічку, щоб впоратися з тривогою і панічними атаками. В одному з інтерв'ю Vogue знаменитість розповіла, що під час зйомок "Людини-павука" вона багато пекла, саме так вдавалося заспокоюватися. Пропонуємо і вам повторити на своїй кухні чорнично-лимонний хліб від Емми Стоун.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!