RU UA
1

Рецепт курки у цибульно-часниковому сметанному соусі – черкеське блюдо гедлібже

Рецепти 18:31 - 08 березня 2023

Спробуйте по-справжньому унікальну страву кавказької кухні.

Рецепт приготування гедлібже/Фото: Getty images

Рецепт приготування гедлібже/Фото: Getty images

Родзинкою цієї черкеської страви є цибульно-часниковий соус, який називається щіпс. Він дає курячому м'ясу той особливий смак, яким і славиться блюдо гедлібже.

Складові

  • 6 штук курячих стегон;
  • 40 г олії;
  • 3-4 цибулини;
  • На смак сіль, перець, паприка;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 200 г сметани;
  • 300 мл води.

Алгоритм приготування

  1. Курячі стегна добре миємо, висушуємо паперовими рушниками. Не зрізаючи шкірки, присипаємо їх сіллю та перцем і залишаємо на півгодини.
  2. Викладаємо стегна шкіркою вниз у глибоку, суху, розігріту сковороду, посипаємо їх паприкою і смажимо до рум'яної скоринки. Також слід вчинити, перевернувши м'ясо на інший бік. Ще раз перевертаємо та смажимо під кришкою 5-10 хвилин.
  3. Нарізаємо цибулю тонкими кільцями і дрібно рубаємо часник.
  4. Перекладаємо в миску підсмажену курку.
  5. У жир, що залишився після смаження на сковороді, додаємо масло, топимо його і кладемо туди порізану цибулю.
  6. Смажимо, помішуючи, на невеликому вогні до м'якості та легкого підрум'янювання. Додаємо часник і ще трохи смажимо.
  7. Додаємо борошно, перемішуємо все, вливаємо сметану. Потім знову перемішати і влити воду.
  8. Вимішуємо до однорідності.
  9. Коли все закипить, викладаємо курку, поливаємо її рівномірно соусом. Тушкуємо 15-20 хвилин.

У період Великого посту хочеться не відмовлятися від смачних страв. Вихід у цій ситуації є. Ми пропонуємо незвичний рецепт голубців з грибами та гречкою. Українська пісна страва стане ідеальним обідом чи вечерею. 

Джерело: Фокус

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин