Рецепт курки у цибульно-часниковому сметанному соусі – черкеське блюдо гедлібже
Спробуйте по-справжньому унікальну страву кавказької кухні.
Рецепт приготування гедлібже/Фото: Getty images
Родзинкою цієї черкеської страви є цибульно-часниковий соус, який називається щіпс. Він дає курячому м'ясу той особливий смак, яким і славиться блюдо гедлібже.
Складові
- 6 штук курячих стегон;
- 40 г олії;
- 3-4 цибулини;
- На смак сіль, перець, паприка;
- 4-5 зубчиків часнику;
- 2 столові ложки борошна;
- 200 г сметани;
- 300 мл води.
Алгоритм приготування
- Курячі стегна добре миємо, висушуємо паперовими рушниками. Не зрізаючи шкірки, присипаємо їх сіллю та перцем і залишаємо на півгодини.
- Викладаємо стегна шкіркою вниз у глибоку, суху, розігріту сковороду, посипаємо їх паприкою і смажимо до рум'яної скоринки. Також слід вчинити, перевернувши м'ясо на інший бік. Ще раз перевертаємо та смажимо під кришкою 5-10 хвилин.
- Нарізаємо цибулю тонкими кільцями і дрібно рубаємо часник.
- Перекладаємо в миску підсмажену курку.
- У жир, що залишився після смаження на сковороді, додаємо масло, топимо його і кладемо туди порізану цибулю.
- Смажимо, помішуючи, на невеликому вогні до м'якості та легкого підрум'янювання. Додаємо часник і ще трохи смажимо.
- Додаємо борошно, перемішуємо все, вливаємо сметану. Потім знову перемішати і влити воду.
- Вимішуємо до однорідності.
- Коли все закипить, викладаємо курку, поливаємо її рівномірно соусом. Тушкуємо 15-20 хвилин.
У період Великого посту хочеться не відмовлятися від смачних страв. Вихід у цій ситуації є. Ми пропонуємо незвичний рецепт голубців з грибами та гречкою. Українська пісна страва стане ідеальним обідом чи вечерею.
Джерело:
Фокус
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ