Від м'ясних не відрізнити: рецепт пісних котлет із гречки
Таку страву можна подавати на стіл навіть під час Великого посту
Покроковий рецепт пісних котлет із гречки / Фото: Freepik
Якщо вам складно витримати Великий піст і ви не можете жити без м'ясних страв, тоді спробуйте цей рецепт пісних котлет із гречки. За смаком їх не відрізнити від версії з м'яса.
Деталі
Вони виходять дуже смачними і легкими, а для їхнього приготування знадобляться прості та доступні продукти.
Інгредієнти
- Гречана крупа - 1 склянка;
- Картопля - 450 г;
- Олія рослинна - 150 мл;
- Сухарі панірувальні;
- Кінза, коріандр;
- Сіль, перець.
Покроковий рецепт пісних котлет із гречки
- Щоб приготувати гречані котлети, потрібно ретельно промити крупу. Після цього залийте її чистою водою, трохи посоліть і поставте каструлю на середній вогонь. Варіть її приблизно 25 хвилин, а після цього дайте каші охолонути та перекладіть у глибокий посуд.
- Додайте до неї улюблені приправи. Це можуть бути не тільки коріандр, а й чорний мелений перець або суміш прованських трав. Відштовхуйтеся від своїх уподобань. Сформуйте з отриманого "фаршу" котлети, а потім обваляйте їх у панірувальних сухарях.
- Розігрійте на пательні рослинну олію й обсмажуйте їх із двох боків до утворення золотистої скоринки.
Як бачите, рецепт пісних котлет із гречки настільки простий, що його освоїть навіть кулінар-початківець. Страва виходить з апетитною, хрусткою скоринкою. Приємного апетиту!
А якщо ви хочете не тільки витримати Великий піст 2023, а й забезпечити організм необхідними вітамінами та мінералами, тоді спробуйте рецепт пісного борщу з грибами.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!