Страва козаків: як приготувати справжній куліш
Традиційну страву української кухні краще готувати на багатті
Як приготувати козацький куліш/Фото: Getty images
Цю густу наваристу страву готували низові козаки під час походів. Воно добре насичує, містить безліч корисних компонентів і може використовуватися як заміна класичного борщу. Ідеальний куліш готується на багатті.
Cкладові
- 200 г пшона;
- 250 г сала;
- 200 г копченої грудинки;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 4 картоплини;
- Кріп;
- Петрушка;
- 3 зубчика часнику;
- Сіль.
Алгоритм приготування
- Куліш козацький правильно готувати у казанку на відкритому вогні. На дно казанка викладіть нарізане кубиками сало та копчену грудинку.
- Смажте, доки не витопиться жир, і шматки не покриються рум'янцем. Потім покладіть до сала нарізану кубиками цибулю, накрийте кришкою і смажте до м'якості.
- Додайте терту моркву, перемішайте і тушкуйте під кришкою близько хвилини.
- Додайте в казанок ретельно промите пшоно і перемішайте. Потім покладіть туди маленькі шматочки картоплі. Перемішайте та протушкуйте хвилину.
- Додаємо воду та сіль. Кількість води залежить від того, наскільки густим ви хочете зробити кінцевий продукт. За ідеєю, справжній куліш має бути дуже густим.
- Перемішайте, накрийте кришкою і варіть помішуючи до готовності картоплі приблизно 15 хвилин.
- У ступці розмолотіть 50 г сала, часник і сіль. Додайте в куліш все це разом дрібно нарізаною зеленню. Добре перемішайте та приберіть з вогню.
Раніше ми писали рецепт пісного борщу з грибами. Ця корисна страва підійде тим, хто дотримується Великого посту або вегетаріанської дієти.
Джерело:
Фокус
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ