RU UA
1

Страва козаків: як приготувати справжній куліш

Рецепти 15:51 - 09 березня 2023

Традиційну страву української кухні краще готувати на багатті

Як приготувати козацький куліш/Фото: Getty images

Як приготувати козацький куліш/Фото: Getty images

Цю густу наваристу страву готували низові козаки під час походів. Воно добре насичує, містить безліч корисних компонентів і може використовуватися як заміна класичного борщу. Ідеальний куліш готується на багатті.

Cкладові

  • 200 г пшона;
  • 250 г сала;
  • 200 г копченої грудинки;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 4 картоплини;
  • Кріп;
  • Петрушка;
  • 3 зубчика часнику;
  • Сіль.

Алгоритм приготування

  1. Куліш козацький правильно готувати  у казанку на відкритому вогні. На дно казанка викладіть нарізане кубиками сало та копчену грудинку.
  2. Смажте, доки не витопиться жир, і шматки не покриються рум'янцем. Потім покладіть до сала нарізану кубиками цибулю, накрийте кришкою і смажте до м'якості.
  3. Додайте терту моркву, перемішайте і тушкуйте під кришкою близько хвилини.
  4. Додайте в казанок ретельно промите пшоно і перемішайте. Потім покладіть туди маленькі шматочки картоплі. Перемішайте та протушкуйте хвилину.
  5. Додаємо воду та сіль. Кількість води залежить від того, наскільки густим ви хочете зробити кінцевий продукт. За ідеєю, справжній куліш має бути дуже густим.
  6. Перемішайте, накрийте кришкою і варіть помішуючи до готовності картоплі приблизно 15 хвилин.
  7. У ступці розмолотіть 50 г сала, часник і сіль. Додайте в куліш все це разом дрібно нарізаною зеленню. Добре перемішайте та приберіть з вогню.

Раніше ми писали рецепт пісного борщу з грибами. Ця корисна страва підійде тим, хто дотримується Великого посту або вегетаріанської дієти. 

Джерело: Фокус

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин