RU UA
1

Рецепт із "Шерлока Холмса": готуємо баранину під часниковим соусом

Рецепти 17:46 - 10 березня 2023

Ця страва сподобається поціновувачам детективних романів і смачного м'яса

Рецепт баранини під часниковим соусом із "Шерлока Холмса"/Фото: колаж Мета

Рецепт баранини під часниковим соусом із "Шерлока Холмса"/Фото: колаж Меtа

Конан Дойль у своєму безсмертному романі віддав належне баранині з часником. Якщо ви поціновувач детективів або смачного м'яса, пропонуємо приготувати страву з книги про Шерлока Холмса.

Рецепт баранини під часниковим соусом із "Шерлока Холмса": інгредієнти

  • бараняча лопатка;
  • соєвий соус — 70 мл;
  • часник — 1 головка;
  • сік половинки лимона;
  • гірчиця — 0,5 ст. л;
  • цибуля — 1 шт;
  • морква — 1 шт;
  • соняшникова олія — для смаження;
  • кінза, зелень — за смаком.

Спосіб приготування баранини під часниковим соусом із "Шерлока Холмса":

  1. Баранячу лопатку ріжемо на великі порційні шматки.
  2. Готуємо маринад: у соєвий соус додаємо розчавлену головку часнику, сік лимона та гірчицію. Даємо маринаду трохи постояти, проціджуємо, заливаємо баранину і ставимо в холодильник на півгодини.
  3. Одну велику цибулину ріжемо великими шматочками, моркву нарізаємо брусочками. Головку часнику миємо і розділяємо на зубки, не очищаючи від лушпиння.
  4. У товсту каструлю вливаємо соняшникову олію і прожарюємо на сильному вогні до появи димку. Швидко обсмажуємо м'ясо з двох боків до утворення скоринки. Виймаємо м'ясо на блюдо.
  5. Зменшуємо вогонь і в ту саму олію викладаємо спочатку цибулю, потім моркву і злегка все обсмажуємо. Виймаємо цибулю та моркву з каструлі. Викладаємо на дно каструлі цибулю та моркву, потім м'ясо, потім знову моркву. Усе посипаємо дрібно нарізаною кінзою і часником, зверху кладемо зелень і заливаємо все окропом так, щоб він був трохи нижчим за м'ясо.
  6. Тушкуйте м'ясо на невеликому вогні годину-півтори.

Подавати страву рекомендується з картоплею та червоним сухим вином.

Раніше ми розповідали, як приготувати черкеську страву гедлібже. Родзинкою цієї страви є цибулево-часниковий соус, який називається щипс. Він надає курячому м'ясу того особливого смаку, яким і славиться гедлібже.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин