RU UA
1

Ніжні та хрусткі водночас: рецепт французьких дерунів від Джулії Чайлд

Рецепти 12:58 - 14 березня 2023

Приготування таких дерунів займе у вас всього 20 хвилин

Ніжні та хрусткі водночас: рецепт французьких дерунів від Джулії Чайлд

Рецепт французьких дерунів від Джулії Чайлд/Фото: Коллаж МЕТА/George Rose/Getty Images/Wikimedia

Пропонуємо вам відкрити для себе новий смак дерунів. Відома американська кулінарка, письменниця та телевізійна ведуча Джулія Чайлд у своїй кулінарній книзі описала рецепт французьких дерунів із сиром. 

Деталі

Начинку до дерунів можна вибирати на свій смак, додати туди цибулю, гриби, часник, шинку. Можна прибрати будь-який із сирів (у класичному рецепті від Джулії їх два).  Незмінним залишається лише яйце та борошно. І, звісно, вершки, без яких французька кухня неможлива.

Інградієнти

  • картопля - 400 г;
  • сир домашній або вершковий - 100 г;
  • сир твердий — 80 г;
  • борошно -1,5 ст. л.;
  • яйця - 1;
  • вершки — 6 ст. л.;
  • олія;
  • спеції - за смаком;
  • сіль.

Спосіб приготування

Вершковий сир збийте з яйцем та борошном. Додаємо сіль та спеції за смаком. 

На тертці натріть очищену картоплю. Відіжміть за допомогою рушника натерту картоплю від зайвої рідини, намагаючись забрати всю зайву вологу. Віджату картоплю додайте до яєчної суміші. 

Натріть твердий сир. І додайте до решти інгредієнтів. Якщо суміш вийшла занадто сухою, додаємо кілька ложок вершків.

Формуємо оладки та обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з олією до появи рум'яності з обох сторін.

Також ми писали простий рецепт смачного яблучного пирога, для якого не потрібна духовка, а приготування займає всього 5 хвилин.

Джерело: Focus

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин