Шедевр італійської кухні: рецепт різотто з білим вином
Смачна страва, яка готується не більше тридцяти хвилин

Рецепт різотто/Фото: Getty images
Різотто є дуже ситною та смачною стравою. Воно готується із простих продуктів не довше за тридцять хвилин. Родзинкою є використання білого вина, яке дає італійському шедевру особливий смак.
Інгредієнти на 4 порції
- 3 склянки курячого бульйону;
- 3 столові ложки оливкової олії;
- 1 цибулина;
- 2 столові ложки рису;
- Третина склянки білого сухого вина;
- 2 столові ложки вершкового масла;
- Третина склянки тертого сиру.
Алгоритм приготування
- Розігріваємо бульйон.
- Розігріваємо оливкову олію в товстій каструлі, додаємо цибулю і просмажуємо їх до прозорості.
- Додаємо непромитий рис і смажимо, регулярно помішуючи, також до прозорості.
- Солимо і додаємо бульйон, щоб він накрив рис.
- Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо.
- При випаровуванні бульйону додаємо ополоник, рис був весь у рідині. І так поки що весь бульйон не буде витрачено.
- На це йде шістнадцять-двадцять хвилин.
- Рис має бути кремоподібного вигляду, але при цьому рисинки мають бути твердими.
- Знімаємо каструлю з вогню, додаємо олію та половину сиру.
Якщо ви дивилися серіал "Відчайдушні домогосподарки", то, звичайно, пам'ятаєте одну з героїнь цього серіалу - Брі Ходж. В одному з епізодів 7 сезону вона пече ананасовий пиріг - тарт татен, або перевернутий пиріг з ананасами. Ділимося рецептом цього вишуканого десерту.
Джерело:
Smak.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ