RU UA
1

Заряд вітамінів на всю весну: рецепт зеленого борщу з м'ясом

Рецепти 16:50 - 15 березня 2023

Унікальність рецепта у вмісті великої кількості вітамінів, яких організм особливо потребує з приходом весни

Зелений борщ

Покроковий рецепт зеленого борщу з м'ясом / Фото: KamranAydinov/Freepik

Рецепт зеленого борщу з м'ясом не тільки вирізняється легкістю, а й містить колосальну кількість необхідних навесні вітамінів.

Деталі

Серед інгредієнтів свіжа зелень - щавель і шпинат. Перша рослина покращує травлення і благотворно впливає на функції печінки. Друга ж наситить організм вітамінами A, B1, B2, B6, C, D2 та багатьма іншими.

Інгредієнти на зелений борщ

  • Яловичина — 400 г;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • Морква — 2 шт;
  • Корінь петрушки — 1 шт;
  • Картопля — 2 шт;
  • Щавель — 200 г;
  • Шпинат — 100 г;
  • Цибуля зелена — 1 пучок;
  • Лист лавровий, сіль, спеції, олія.
Зелений борщ покроково / Фото: KamranAydinov/Freepik

Рецепт зеленого борщу з м'ясом

  1. Моркву, петрушку та цибулю очистіть. Останню розріжте на дві частини. Відправте їх у глибоку каструлю і покладіть до них яловиче м'ясо. Його слід попередньо розрізати на кілька шматків. Залийте все водою.
  2. Варіть бульйон на середньому вогні. Коли він закипить, вогонь зменшіть до мінімального рівня і киньте в каструлю кілька горошинок чорного перцю. Після цього готуйте вміст ще приблизно 2 години. М'ясо має повністю зваритися. Зрозуміти це можна за допомогою виделки — якщо вона легко входить, значить яловичина досягла потрібної кондиції. Додайте лавровий лист.
  3. Нехай бульйон трохи охолоне, м'ясо відкладіть в іншу ємність і процідіть бульйон. Коріння, перцю та лаврового листа можна сміливо позбуватися.
  4. Наріжте будь-яким способом картоплю, цибулю і петрушку. Моркву натріть на середній тертці. Відправте картоплю варитися в бульйон.
  5. Для запарки можете на сковорідці підсмажити натерту раніше моркву та зелену цибулю, а після цього додати до решти інгредієнтів.
  6. Промийте шпинат і щавель, наріжте їх і покладіть у каструлю, коли картопля повністю приготується.

Рецепт зеленого борщу з м'ясом був би не повним, якби не варені яйця, проте вони не є основним інгредієнтом, тому за бажанням можете їх не додавати. Відваріть парочку яєць і розріжте їх навпіл. Додавайте їх у тарілку під час подачі. Приємного апетиту!

Раніше ми розповідали, як приготувати куліш за рецептом справжніх козаків.

Джерело: focus.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин