Заряд вітамінів на всю весну: рецепт зеленого борщу з м'ясом
Унікальність рецепта у вмісті великої кількості вітамінів, яких організм особливо потребує з приходом весни

Покроковий рецепт зеленого борщу з м'ясом / Фото: KamranAydinov/Freepik
Рецепт зеленого борщу з м'ясом не тільки вирізняється легкістю, а й містить колосальну кількість необхідних навесні вітамінів.
Деталі
Серед інгредієнтів свіжа зелень - щавель і шпинат. Перша рослина покращує травлення і благотворно впливає на функції печінки. Друга ж наситить організм вітамінами A, B1, B2, B6, C, D2 та багатьма іншими.
Інгредієнти на зелений борщ
- Яловичина — 400 г;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Морква — 2 шт;
- Корінь петрушки — 1 шт;
- Картопля — 2 шт;
- Щавель — 200 г;
- Шпинат — 100 г;
- Цибуля зелена — 1 пучок;
- Лист лавровий, сіль, спеції, олія.

Рецепт зеленого борщу з м'ясом
- Моркву, петрушку та цибулю очистіть. Останню розріжте на дві частини. Відправте їх у глибоку каструлю і покладіть до них яловиче м'ясо. Його слід попередньо розрізати на кілька шматків. Залийте все водою.
- Варіть бульйон на середньому вогні. Коли він закипить, вогонь зменшіть до мінімального рівня і киньте в каструлю кілька горошинок чорного перцю. Після цього готуйте вміст ще приблизно 2 години. М'ясо має повністю зваритися. Зрозуміти це можна за допомогою виделки — якщо вона легко входить, значить яловичина досягла потрібної кондиції. Додайте лавровий лист.
- Нехай бульйон трохи охолоне, м'ясо відкладіть в іншу ємність і процідіть бульйон. Коріння, перцю та лаврового листа можна сміливо позбуватися.
- Наріжте будь-яким способом картоплю, цибулю і петрушку. Моркву натріть на середній тертці. Відправте картоплю варитися в бульйон.
- Для запарки можете на сковорідці підсмажити натерту раніше моркву та зелену цибулю, а після цього додати до решти інгредієнтів.
- Промийте шпинат і щавель, наріжте їх і покладіть у каструлю, коли картопля повністю приготується.
Рецепт зеленого борщу з м'ясом був би не повним, якби не варені яйця, проте вони не є основним інгредієнтом, тому за бажанням можете їх не додавати. Відваріть парочку яєць і розріжте їх навпіл. Додавайте їх у тарілку під час подачі. Приємного апетиту!
Раніше ми розповідали, як приготувати куліш за рецептом справжніх козаків.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!