До звичайних уже не повернетеся: рецепт пісних котлет з грибами та пшоном
Ці котлети покункурують з будь-якими м'ясними

Рецепт пісних котлет / Фото: Pixabay
У Великий піст, коли деякі види їжі обмежені для споживання, буває складно, адже може захотітися чогось м'ясного та смачненького. Проте такій ситуації можна легко зарадити, приготувавши замість курячих чи свинячих котлет, смачну страву з грибами, овочами та пшоном. Ділимося рецептом, який смачніший навіть за звичний.
Вам знадобиться:
- пів склянки пшона
- цибулина
- морквина
- 200 г печериць
- 1-2 столових ложки борошна
- зелень, сіль та перець на смак
Спосіб приготування:
- Пшоно ретельно промийте декілька раз, залийте 1,5 склянкою води та доведіть до кипіння. Як тільки це станеться, злийте рідину та знову залийте тим же об'ємом. Додайте сіль та варіть до готовності.
- Овочі та гриби промийте та почистьте. Моркву натріть на великій терці, цибулю та гриби наріжте.
- Розігрійте пательню та додайте рослинну олію. Цибулю, моркву та гриби обсмажте до готовності. За цей час поставте розігріватися духовку до 180 градусів.
- Гриби, цибулю та моркву пропустіть через м'ясорубку. Те ж саме зробіть з пшоняною кашею. Додайте на смак сіль та перець, додайте борошно та добре перемішайте.
- Сформуйте з маси котлети. Обваляйте в борошні або панірувальних сухарях.
- На деко викладіть пергамент. Зверху покладіть котлети та поставте деко в духовку. Випікайте протягом 25 хвилин до рум'яної скоринки. Протягом часу кілька разів переверніть котлети.
Нещодавно ми ділилися рецептом пісних рогаликів.
Джерело:
Апостроф
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ